11 órás, epikus mozival tér vissza Kevin Costner

  • narancs.hu
  • 2022. június 24.

Mikrofilm

Négy részben vetítik majd le.

Kevin Costner szeret hosszú filmeket készíteni: eddigi három alkotásából kettő is a három órás játékidőt súrolta (Farkasokkal táncoló, A jövő hírnöke), de a harmadik (Fegyvertársak) sem állt meg három óránál. A színész utóbbi, vagyis 2003 óta nem rendezett filmet, most azonban nagy visszatérésre készül: Horizon címmel 11 órás mozit rendez majd.

A színész-rendező neve gyakorlatilag egybeforrott a westernnel, jelenleg épp napjaink egyik legsikeresebb tévésorozatában, a műfajt a szappanoperával vegyítő Yellowstone-ban játszik (írásunk a sorozatról ide kattintva olvasható; interjúnk a sorozat egyik magyar származású rendező-operatőrével itt érhető el). Nem meglepő tehát, hogy legújabb projektje is egy nagyszabású western lesz: a film tizenöt évet felölelve mutatja majd be, miként járták be a telepesek az amerikai nyugatot, miközben különböző őslakos csoportokkal találkoztak. A 11 órás mozit a tervek szerint négy, közel háromórás részletben mutatnák be, melyek kb. háromhavonta követnék egymást. Hogy mindez inkább egy minisorozatra hajaz? Mindez Costnert egyáltalán nem érdekli, ameddig megkapja a pénzt és támogatást ötletéhez.

Mint elmondta, eredetileg valóban valamiféle tévéfilmként adta el az ötletét, az pedig, hogy a stúdió végül milyen terjesztési forma mellett dönt, nem különösebben izgatja. „Akkor leszek a legboldogabb, ha egyszer a tévében – ahol a legtöbb nézőhöz juthat el – olyan formában láthatják majd az emberek, ahogy eredetileg szerettem volna” – mondta Costner. Hozzátette: valószínűleg 40-60 perces epizódokra vágja majd a cselekményt, ami így egészen olyan lesz, mint egy évadnyi Yellowstone. Egyelőre azonban kénytelenek vagyunk hinni neki, hogy a Horizon nem sorozat, hanem film. A lényeg szerinte mindenesetre az, hogy a karakterek legyenek annyira érdekesek, hogy a nézők visszatérjenek majd a következő részre – legyen szó moziról vagy tévéről. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk