Nyolc év után új évaddal tér vissza a Dexter
lead-img-dexter-revival-announcement_top_story_lead.png
Dexter

Nyolc év után új évaddal tér vissza a Dexter

  • narancs.hu
  • 2020. október 16.

Mikrofilm

Rajongói remények szerint nem onnan folytatják majd, ahol annak idején abbahagyták.

Nyolc évvel a sorozat befejezése után a Showtime egy 10 részből álló új évadot - más meghatározás szerint minisorozatot - rendelt be a Dexter című sorozatból. A show a Michael C. Hall alakította törvényszéki szakértőről szól, aki közben maga is sorozatgyilkos, ugyanis bűnözőket gyilkol.

A Dexter 2006 és 2013 között futott és óriási közönséget vonzott; a Lost - Eltűntekkel és társaival együtt hatalmas szerepet vállalt a mai sorozatboom felfutásában. Rajongói vélekedés szerint körülbelül a negyedik évadig tartott az egyenletes színvonala, mely a végére olyan mélységekbe süllyedt, hogy a befejező epizód rendszerint előkelő helyen szerepel minden idők legrosszabb tévés lezárások között.

Némi bizakodásra ad azonban okot, hogy a legújabb évadra nemcsak a főszereplő Michael C. Hall, hanem az első négy felvonás producere, Clyde Phillips is visszatér majd. A bemutatót 2021-re tervezik.

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.