Daniel Radcliffe végleg megszabadul a "Harry Potter-skatulyától"

  • narancs.hu
  • 2022. május 6.

Mikrofilm

Weird Al Yankovich, az ikonikus amerikai zenész-parodista bőrébe bújik.

Daniel Radcliffe 12 éves volt, amikor felöltötte a világ legismertebb varázslójának gúnyáját a 2001-es Harry Potter és a bölcsek kövében. A hétrészes regényfolyamot 8 moziban dolgozták fel; amikor kijött az utolsó rész, a Harry Potter és a halál ereklyéi második része 2011-ben, Radcliffe már 22 éves is elmúlt. A fiatalon, ikonikus szerepekben befutott színészek gyakran nem tudnak szabadulni legismertebb karakterüktől, Radcliffe azonban mindent megtesz, hogy ne csak tizenéves, szemüveges varázslótanoncként emlékezzenek rá. A Szarvakban gyászoló szerelmest alakít, akinek agancsok nőttek a homlokára; Az ember, aki mindent tudott című filmben rothadó hullát, a Talpig fegyverben című akcióvígjátékban pedig egy szerencsétlen flótást, akinek pisztolyokat műtöttek a kezeihez. A komfortzónán kívüli szerepek mellett jó párszor megmutatta, hogy több ő, mint egy egykori gyereksztár: ilyen volt a Szökés Pretoriából vagy a Dzsungel című film is. Következő projektjében ötvözni igyekszik a röhejes küllemet és a valódi színészetet: a tengerentúlon kultikusnak számító parodista-zenész Weird Al Yankovic bőrébe bújik

A zenész körülbelül egy amerikai Polgár Petinek vagy Irigy Hónaljmirigynek felel meg, csak persze az Egyesült Államokhoz méltó ismertséggel és sikerrel. A frissen megjelent kedvcsináló előzetesben például Yankovic Like a Surgeon című dala hallható, mely Madonna Like a Virginjének átirata, de jó pár ilyet készített már: a Wikipedia több mint 12 millió eladott albumot, 150 paródiát és eredeti számot, több mint ezer élő show-t sorol adatlapján. A 80-as évekre datálható bemutatkozása óta 5 Grammy-díjat nyert. Egyáltalán nem arról van szó, mint sok hasonló zenés életrajzi film esetében, amikor egy korábban sikeres, ám mára fényét vesztett előadót mutat be a mozi: Yankovich jelenleg is elképesztően népszerű és aktív, legutóbbi, 2014-es lemeze, a Mantarory Fun például először érte el az eladási listák csúcsát a zenész karrierjében.

A Weirdet a Roku nevű cég készíti; a vállalat főleg streamingszolgáltatós dobozukról ismertek, mely a legismertebb streamingeket fogja össze egy könnyen kezelhető platformra, de saját tévécsatornájuk is van. Itt fog debütálni a film is idén ősszel.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk