Elton John meztelenül zúzza: a róla szóló film milliószor bevállalósabb lesz a Bohém rapszódiánál

  • Szabó Ádám
  • 2019. március 29.

Mikrofilm

Az internet népe eldobta az agyát.

Közel egy hónapja érkezett meg az Elton John életéről szóló Rocketman előzetese, amitől az internet népe eldobta az agyát.

A hallelujah majdnem akkora volt, mint ami a Bohém rapszódia első trailerét követte. A két biopic között ezen kívül is rengeteg a párhuzam; a Queen-film direktora ugyan hivatalosan Bryan Singer maradt, szexuális zaklatás-botránya miatt azonban a rendezést félúton Dexter Fletcher vette át – az Elton-film azonban már teljes mértékben az ő keze munkáját dicséri majd.

Felfedezhetők hasonlóságok a két film főszereplői, Freddie Mercury és Elton John között is: mindketten extravagáns énekesek, korszakalkotó rocksztárok és a homoszexuális közösség idoljai.

Újabb emberek vádolják szexuális zaklatással a Bohém rapszódia rendezőjét

A fogdosástól az szexuális erőszakig terjednek a vádak - az áldozatok mind fiatalkorú fiúk. Egy nappal azután, hogy kiderült, az idei díjszezon egyik idei főgonoszát, a Bohém rapszódiát az ellene felhozott kritikák ellenére 5 Oscarra (köztük a Legjobb filmre) jelölték, terjedelmes cikk jelent meg a The Atlanticen, mely újabb súlyos vádakat hozott a film rendezője, Bryan Singer ellen.

Épp ebből adódik, hogy a két film körüli botrányok is hasonlóak: a Bohém rapszódia a kritikák szerint meglehetősen kesztyűs kézzel bánt Mercury szexuális életével – most pedig ugyanettől tartanak a Rocketmannél is.

A hírek szerint ugyanis a Paramount ki akart vágatni egy 40 másodperces meztelen jelenetet a filmből, melyben az Elton John-t alakító Taron Edgerton és a menedzserét/szeretőjét, John Reidet játszó Richard Madden láthatóak. Az a John Reid, aki a Bohém rapszódia legendásan pocsékul vágott jelenetében is szerepelt. A stúdió ugyanis azt szeretné, ha a film a barátságos és pénzügyileg is sokkal kifizetődőbb PG-13-as korhatár-besorolást kapná.

A rendező azonban Twitteren cáfolta az értesüléseket. Mint írja, a film egyelőre még kész sincs, így minden pletyka alaptalan; a Paramount pedig biztosította, hogy a biopic egy határok nélküli musical lesz, így a rajongóknak nincs okuk aggódni. Matthew Vaugn producer szintén megerősítette, hogy Fletcher a nyílt és tabumentes megközelítés híve; ráadásul Eltontól is megkapták az engedélyt, hogy kendőzetlenül mindent bemutassanak, korhatár-karikáktól függetlenül. „A film hatására mindenkinek tátva marad majd a szája” – ígéri a producer.

A Rocketman világpremierje május 31-én lesz, a hazai mozikba a tervek szerint június 6-án érkezik.

Figyelmébe ajánljuk