„Modern rabszolgaság alakult ki” - Háborúra készülnek a szinkronszínészek

  • 2019. június 10.

Mikrofilm

Nagy Ervin azt szeretné, hogy a magyar szinkron világszínvonalú maradjon, és hogy mindenkit megbecsüljenek.

„Amit én szeretnék az az, hogy a fiatal generáció úgy nőjön fel, hogy a magyar szinkron még mindig világhírű és világszínvonalúnak számít és a munkájáért mindenki azt a megbecsülést kapja, ami igazságosan jár neki. Anyagilag is” – fogalmazott Nagy Ervin a Magyar Szinkronnak adott interjújában. A színész azt mondta, át akarják rendezni a piacot, ahol az elmúlt 30 évben „modern rabszolgaság” alakult ki, továbbá elegük van abból, hogy ugyanannyi pénzt kapnak most is, mint évtizedekkel ezelőtt.

Éppen ezért Nagy Ervin a Szidosz Szinkron Alapszervezettel háborúra készül: nyugati mintára szeretnék szátválasztani a munkadíjat és a jogdíjat.

„Egy lengyel kolléga például negyvenszer annyi pénzért dolgozik, mint mi! (…) A lengyelek négyszer annyian vannak, mint mi, tehát igazságos piaci viszonyok között nekünk akkor a jelenlegi gázsik tízszeresét kellene keresnünk” – fogalmazott.

Szerinte a stúdiók és a megrendelők lenyomják a színészeket, a mozgalma pedig azért váratott magára ennyi ideig, mert a színészek nem álltak ki magukért.

Figyelmébe ajánljuk