Sorozatban folytatja Stephen King horrorbohóca

  • narancs.hu
  • 2022. április 2.

Mikrofilm

Előzménysorozatot kapott az Az is.

Az elmúlt években tapasztalható Stephen King-reneszánsz egyik legnagyobb sikerét az Az című, közel ezer oldalas művének kétrészes adaptációja aratta: a 2017-es első epizód világszinten több mint 700 millió, a két évvel később érkező folytatás pedig több mint 470 millió dollárt hozott, a film mémek sorát szülte, sőt, még kampány is indult az egyik főszerepet alakító Bill Hader Oscar-díjáért.

Pennywise, a bohóc kalandjaiból és rémtetteiből azonban úgy néz ki, mégsem volt elég: az HBO Max előzménysorozatot rendelt be az Az-ból. Habár már a kétrészes mozi is tele volt flashbackekkel, a show még mélyebbre ás majd a múltban és Pennywise születését meséli el.

A könyv szerint a horrorfigura ugyan egyfajta kozmikus teremtéstörténet részeként egy teknősistenhez köthető, a show valószínűleg ennél földhözragadtabb lesz: az 1990-es adaptációt és az eredeti regényt is figyelmen kívül hagyva csak a 2017-19-es mozikhoz kapcsolódik majd, tehát ezek univerzumát építi tovább.

Az egyelőre Welcome to Derry, azaz Isten hozott Derryben című projekt a 60-as években, még az első film előtt játszódik majd, vagyis azelőtt, hogy a Lúzerek Klubjának tagjai a 80-as években megállították volna Pennywise-t. A legenda szerint ugyanis a bohóc 27 évente jön el a kisváros gyermekeiért. Az első részt a legutóbbi filmek direktora, Andy Muschietti rendezi majd, siker esetén pedig nincs, ami megállítaná a további bohócvérengzések születését.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk