Új évaddal jön a Fekete tükör

  • narancs.hu
  • 2022. május 19.

Mikrofilm

Tud még újat mondani a disztópikus sorozat?

Az utópisztikus, epizodikus antológia, a Fekete tükör utolsó, 5. évadát 2019-ben mutatták be. A közkeletű vélekedés szerint azóta azért nem érkezett új felvonás, mert maga a világ változott hatalmas Fekete tükör-epizóddá: koronavírus-válság, polgárháborús összecsapások, háború, egyre fenyegetőbb nukleáris apokalipszis. Nem csoda, ha a sorozat alkotója, Charlie Brooker inkább a valós eseményekből készített paródiát 2020-ban és 2021-ben.

Most azonban elérkezettnek látta az időt egy újabb felvonásra, a hírek szerint ugyanis érkezik majd a hatodik évad, amely az előző, háromrészes etapnál is hosszabb lesz. Az ígéretek szerint az új részek sokkal moziszerűbbek lesznek, minden egyes epizód úgy működik majd, mint egy önálló film. Ami azt illetti, az utóbbi néhány rész is elég látványos volt, sokan inkább amiatt kritizálták az ötödik szériát, mert sokkal inkább az abban szereplő sztárokra (Anthony Mackie, Topher Grace, Miley Cyrus), mint a valódi kreativitásra koncentrált, és mintha a széria metszően ironikus éle is kicsorbult volna. A soron következő részek remélhetőleg kiköszörülik majd ezt a csorbát.

Az alkotó, Charlie Brooker még 2020-ban azt nyilatkozta, hogy elvesztette érdeklődését a disztópikus világok iránt – ezért is hatott meglepetésként a hír, hogy mégis elkezdett dolgozni az új Fekete tükrön. A bemutató időpontját egyelőre még nem tudni, ahogy azt sem, kik szerepelnek majd az új részekben. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk