Shantel & Bucovina Club Orkestar

  • 2016. december 12.

Snoblesse

A Planet Paprika diszkópartizánokkal haverkodó lakója az A38-on.
false

Hogy mire jók a bukovinai ősök? Például arra, miként Stefan Hantel esete is jól példázza, hogy rávezessék a technóban megfáradt dj-t, mi az élet sava-borsa. És innentől Shantel hagyta a technót másra, s beletemetkezett a balkáni muzsikába, annak is a rezesbandával megtámogatott, de elektronikát sem nélkülöző, klubkompatibilis szárnyába. A frankfurti technoszcéna elvesztett ugyan egy jó iparost, de a nemzetközi klubélet nyert egy balkáni zenével sok mindenre képes dj-t, aki előszeretettel mutatkozik valódi zenészek társaságában is, amint a Bucovina Club Orkestarral elkövetett koncertjei is bizonyítják.játszanak.

 

Amikor Shantel legutóbb nálunk járt, jól el is beszélgettünk vele (a teljes interjú itt olvasható):

Magyar Narancs: A politika tehát nem befolyásolja a munkáját?

Shantal: Dehogynem, mondok is egy magyar példát. Sokat járok Magyarországra, mert lelkes rajongóim vannak, akiket imádok. Mikor néhány évvel ezelőtt ott jártam, azt vettem észre, hogy eltűntek azok az újságírók, akiket ismertem. Korábban mindig jöttek, de akkor hirtelen lecserélődtek. Utánakérdeztem, és kiderült, hogy többeket kirúgtak politikai okok miatt. Ez nem tetszik. Az meg főleg nem, ahogy Orbán a menekültválságot kezeli. Nem akarok újra vasfüggönyt, nem akarok zárt határokat, nem akarok új nacionalizmust. Ez hisztéria, nem logika.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?