John Lennon karikatúrái Pécsen

  • 2012. augusztus 16.

Snoblesse

John Lennon szelleme és karikatúrái járják be a vidéki nagyvárosokat. Ezúttal Pécsett mutatkozik be Lennon, a jókezű karikaturista. Rajzok, grafikák, vázlatok, személyes tárgyak, privát fotók, aranylemezek és plakátok egy német magángyűjteményből.


John Lennon nevének említésekor valószínűleg csak kevesekben rémlik fel egy-egy jól sikerült Lennon-grafika vagy a művész valamely hóbortos karikatúrája – a zenész Lennon alighanem még jó ideig elhomályosítja a képzőművészt (és alighanem ez jól is van így). Valamelyest javíthat e helyzeten a pécsi Művészetek és Irodalom Háza ma nyíló (és szeptember 26-ig nyitva tartó) tárlata, melyen a képzőművészeti tanulmányokat is folytatott és a vonalrajzolás technikáját preferáló Beatle rajzai, grafikái, karikatúrái, vázlatai és egynémely személyes tárgya láthatók. A Pécsett kiállított (és Szegedet is megjárt) válogatás Michael-Andreas Wahle tulajdonát képezi; a lelkes német magángyűjtő volt olyan jó, hogy Lennon rokonságának (első felesége, Cynthia, fiai, Julian és Sean, valamint Yoko Ono) véleményét is kikérte az utazó kollekció összeállításakor.

Figyelmébe ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.