UH Fest – finálé

  • 2015. október 2.

Snoblesse

Erős zárás: Dean Blunt, Burning Star Core, Valerio Tricoli, Pierce Warnecke & Matthew Biederman.
false

Dean Blunt, akinek idei remek lemezéről itt írtunk, az elmúlt években keletkezett munkáiban határozott popzenei érzékenységet mutatott, mindezt rendkívül izgalmas elektronikus-akusztikus zenei köntösbe csomagolva. Inga Copelanddel közös Hype Williams duója a 2010-es évek elejének kultikus produkciója, mely a kortárs elektronikus tánczene és a bizarr popzenei hangminták hibridjét kínálta. Élő fellépéseik felejthetetlenek és lehengerlőek voltak, mint ahogy Dean Blunt szóló színpadi produkciói is azok. Dean Blunt manapság közelebb került a szinte klasszikus dalformához, de zenei megoldásai továbbra is kiszámíthatatlanok: élőben egy szaxofonost és egy gitárost hoz magával.

A trafós estét Pierce Warnecke és Matthew Biederman duója nyitja majd: audiovizuális műsoruk zajokkal, formákkal és színekkel operál, alkotóelemeikre szedve ezeket, egyenrangú és organikus kapcsolatot hozva létre a hangzó és a látott világ között.

Ahogy az este vendége lesz az olasz Valerio Tricoli is: tavalyi lemeze (Miseri Lares) a field recording, a finom ambient elektronika és a zaj határán mozgó felejthetetlen hangképeivel és kompozícióival a palermói zenész eddigi csúcsteljesítménye.

Burning Star Core nevű, másfél évtizede aktív projektjével játszik még az estén a  New Yorkban élő és alkotó kísérleti zajzenész C. Spencer Yeh, akinek Burning Star Core nevű projektje zajos és absztrakt elektronikával, afféle kifordított és indirekt technóval szórakoztatja a publikumot.

Neked ajánljuk