Valamieste

  • 2012. április 4.

Snoblesse

Dalban mondják el: Szalontay Tünde és Záhonyi Enikő sanzonszínháza. A legrövidebb út Cseh Tamás és Nancy Sinatra között.


Két színésznő (Szalontay Tünde és Záhonyi Enikő), egy zongorista és egy sanzonoktól hangos színházi est, ahol a dalokból nemcsak egy tracklist, de egy személyes történet is kerekedik. Remek szerzők dolgoztak a Záhonyi–Szalontay páros keze alá – az este során olyan szerzőktől és előadóktól hangzanak el művek, mint Al Bano és Romina Power, Cseh Tamás, Krishna Levy, Francois Ozon, Dési András György, Darvas Kristóf, Kemény István, Maár Gyula, Selmeczi György, Milorad Pavic, Müller Péter Sziámi, Gasner János, Nancy Sinatra és Pete Seeger.

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.