Dárdai mérges lett, mert megint a fiáról faggatták

  • narancs.hu
  • 2021. március 22.

Sport

„Könyörögtem már, hogy hagyjuk ezt a kérdést” – mondta az újságírónak a Hertha BSC magyar edzője. Aztán győzött a csapat.

A Hertha BSC a vasárnapi meccsen 3-0-ra verte az elvileg erősebb Leverkusent. Nagyon kellett a berlini futballcsapatnak ez a győzelem ahhoz, hogy esélye legyen benn maradni a bajnokságban. 

A Telex vette észre, hogy a meccs előtt a Hertha magyar edzője a Sky csatornának nyilatkozott, és kifakadt, mert Marc Behrenbeck riporter szóba hozta, hogy a csapatban Dárdai Márton is szerepel. 

„Nem értelek titeket. Miért téma ez már megint? Százszor mondtam már, hogy ez baromság, azzal kell foglalkozni, ha jól játszik. Ő nem az edző fia, hanem Dárdai Márton. Könyörögtem már, hogy hagyjuk ezt a kérdést. Ő egy játékos, és nem az edző fia. Egy fiatal játékos, aki követ el hibákat. Erre mondjátok századszor is, hogy ő az edző fia.

Nincs még egy nyelv, csak a német, amelyikben külön kifejezés van erre.

Az öltözőben ez nem téma, elválik egymástól az edző és a játékos. Mit akartok kiprovokálni? Jobb lenne ezt már befejezni” – mondta Dárdai Pál, aki január végén vette vissza a gyöngélkedő csapat irányítását. 

Dárdai kisebbik, 19 éves fia, Márton már a korábbi edző, Bruno Labbadia irányítása alatt is bekerült a csapatba kétszer, csereként. Az utóbbi öt fordulóban Dárdai Pál kezdőként játszatta. Márton védő, bal lábas, ami nem gyakori. Az osztályzatok alapján hasonló a teljesítménye, mint védőtársainak. Ő volt az U17-es német válogatott csapatkapitánya a 2019-es Európa-bajnokságon. Most még eldöntheti, hogy melyik felnőtt válogatottban szeretne játszani, a németben vagy a magyarban. Marco Rossi szövetségi kapitány azt mondta, ha Dárdai Márton jönni akar, és játszik a csapatában, akkor számít rá.

 

Figyelmébe ajánljuk

Gyúlnak a fények

  • - minek -

Szép számmal akadnak olyanok a popvilágban, akiknek tinédzserként hull az ölükbe a világhír, míg mások hosszú időn át, sok kitérővel küzdenek meg a sikerért, s ha látszólag későn rajtoltak is, mégis mindig akkor érnek oda a célhoz, amikor kell.

Kabuki Kőbányán

  • Kiss Annamária

A 19. századi Japán egyik leghíresebb írója, IV. Namboku Curuja kabuki színműve nyomán Silviu Purcărete a román nyelvű Radu Stanca Nemzeti Színházban 2018-ban rendezte meg ezt az előadást, hogy még abban az évben elnyerje vele a román színházi szövetség (UNITER) díját, három kategóriában is.

Utcazene

Mint egy hatásvadász romantikus szimfónia, a BMC Ligeti-fesztiválja is a végére tartogatta a nagy csúcspontokat. (Az első beszámolónkat lásd: Haj, ifjúság, Magyar Narancs, 2023. június 1.) A Ligeti találkozik Kurtággal című koncertet Pierre Charial produkciója nyitotta. A 80 éves, hórihorgas, mutatványosra emlékeztető kintornás még Ligetivel dolgozta ki a mester jó néhány darabjának átiratát.

Megkérték Gyulát

„Hivatali visszaélés miatt feljelentést teszek, mert két tanú egybehangzó állítása szerint hamis tanúzással akart a NER engem és Kiss Ambrus főpolgármester-helyettest »lecsukatni«” – ezt írta Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalára, miután a hvg.hu a nyomozati iratokat idézve megírta, Fidesz közeli macherek („üzletemberek”) és politikusok hogyan akarták lejáratni Bajnai Gordon volt miniszterelnököt és Budapest jelenlegi városvezetését.

A majdnem szentté avatott ember

Két évvel ezelőtt az azóta megboldogult Transindex.ro munkatársaként interjút készítettem Böjte Csabával. Az interjúban Böjte az abúzusokat szenvedett és a traumát feldolgozni képtelen gyerekeket „fonnyadt almáknak” nevezte, akikből „pálinkát főznek”. 
A szerzetes a beszélgetés egy pontján dühöngve felállt, és faképnél hagyott.

Hinni kell benne

Családostul a nyilvánosság előtt éli az életét a bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással vádolt Joób Márton önkormányzati képviselő, és azért küzd, hogy ne ítéljék el. Politikusként a senki földjére került, de a következő választáson is indulni akar.

Eskü, hogy megadom

Majdnem a duplájára emeli a kormány júliustól a kamatadót, az állampapír továbbra is adómentes lesz. Bár racionálisan az állampapír a legjobb befektetés, a befektetők mégis menekülnek tőle. Vajon miért? És jó megoldás-e ez ellen az adóemelés?