Dárdai mérges lett, mert megint a fiáról faggatták

  • narancs.hu
  • 2021. március 22.

Sport

„Könyörögtem már, hogy hagyjuk ezt a kérdést” – mondta az újságírónak a Hertha BSC magyar edzője. Aztán győzött a csapat.

A Hertha BSC a vasárnapi meccsen 3-0-ra verte az elvileg erősebb Leverkusent. Nagyon kellett a berlini futballcsapatnak ez a győzelem ahhoz, hogy esélye legyen benn maradni a bajnokságban. 

A Telex vette észre, hogy a meccs előtt a Hertha magyar edzője a Sky csatornának nyilatkozott, és kifakadt, mert Marc Behrenbeck riporter szóba hozta, hogy a csapatban Dárdai Márton is szerepel. 

„Nem értelek titeket. Miért téma ez már megint? Százszor mondtam már, hogy ez baromság, azzal kell foglalkozni, ha jól játszik. Ő nem az edző fia, hanem Dárdai Márton. Könyörögtem már, hogy hagyjuk ezt a kérdést. Ő egy játékos, és nem az edző fia. Egy fiatal játékos, aki követ el hibákat. Erre mondjátok századszor is, hogy ő az edző fia.

Nincs még egy nyelv, csak a német, amelyikben külön kifejezés van erre.

Az öltözőben ez nem téma, elválik egymástól az edző és a játékos. Mit akartok kiprovokálni? Jobb lenne ezt már befejezni” – mondta Dárdai Pál, aki január végén vette vissza a gyöngélkedő csapat irányítását. 

Dárdai kisebbik, 19 éves fia, Márton már a korábbi edző, Bruno Labbadia irányítása alatt is bekerült a csapatba kétszer, csereként. Az utóbbi öt fordulóban Dárdai Pál kezdőként játszatta. Márton védő, bal lábas, ami nem gyakori. Az osztályzatok alapján hasonló a teljesítménye, mint védőtársainak. Ő volt az U17-es német válogatott csapatkapitánya a 2019-es Európa-bajnokságon. Most még eldöntheti, hogy melyik felnőtt válogatottban szeretne játszani, a németben vagy a magyarban. Marco Rossi szövetségi kapitány azt mondta, ha Dárdai Márton jönni akar, és játszik a csapatában, akkor számít rá.

 

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.