Haladás-botrány: fölállt az egyik ügyvezető is

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. december 20.

Sport

És elmegy három játékos, de a többségi tulajdonos, aki Mészáros Lőrinc veje volt, ígéri, december 31-ig megoldják a gondokat.

„Informális egyeztetést” tartottak szerdán Szombathelyen a Haladás Labdarúgó Kft.-nél a nehéz gazdasági helyzet miatt. Megállapították, hogy a bajt a tervezett árbevétel elmaradása okozta – idézi az MTI a Haladás közleményét.

A klubnál egy ideje nem kap fizetést senki, 430 millió forintos adósságról szólnak a hírek, és a jelek szerint mindez összefügg azzal, hogy a többségi tulajdonos, Homlok Zsolt vállalkozó, akinek cégei korábban nagy beruházásokon dolgoztak, nehezebb helyzetbe került.

Homlok Zsolt a közelmúltig Mészáros Lőrinc lányának férje volt, de az elérhető dokumentumok szerint elváltak.

A magyar futball világában ennyi elég ahhoz, hogy a tönk szélére kerüljön egy futballklub:

Az elmaradt fizetések miatt három játékos, Simut Mario Lucas, Doktorics Áron és Derekas Zoltán szerződést bontott a klubbal, szerdán pedig lemondott az egyik ügyvezető, Séllei Árpád is.

Az MTI híre szerint „a másodosztályú Szombathelyi Haladás labdarúgócsapatánál mégis bíznak a szezon biztonságos befejezésében”, illetve „a tervezett bevételek beérkezésével a társaság pénzügyi helyzete belátható időn belül helyreállítható és a további bevételek biztosítják a szezon biztonságos befejezését, valamint a klub következő évi licenckérelmének feltételeit”.

A szombathelyi önkormányzat szerdai közleményéből, amelyet a Nyugat.hu tett közzé, az derül ki, hogy szerdán igazság szerint taggyűlést tartott volna a Haladás Labdarúgó Kft., a város mint egyik kisebbségi tulajdonos kezdeményezésére, de ezt a többségi tulajdonos, Homlok Zsolt tiltakozása miatt nem lehetett megtartani.

Az önkormányzat mégis kíváncsi volt a klub anyagi helyzetére, és az MTI által említett informális egyeztetésen azt sikerült megtudni, hogy a többségi tulajdonos reméli, december 31-ig megnyugtatóan tudja rendezni a helyzetet.  

„Ígéretet kaptunk, de garanciát nem” – összegez az önkormányzat.

A Haladásért aggódó szombathelyiek abban bíznak, hogy Homlok Zsolt legalább egyhavi bérre ad pénzt, ez 70 millió forint. Így a többi játékos nem bont talán szerződést, és az MLSZ január második felében megérkező támogatása kisegíti a klubot a nehéz helyzetből.

Az is felmerült, hogy a taggyűlésen – ami meghiúsult –, hátha lemond mindkét ügyvezető, lehetőség nyílik arra, hogy a két kisebb tulajdonos, az önkormányzat és az Illés Akadémia delegál új ügyvezetőt, átvilágítják a kft.-t, hogy kiderüljön, mekkora a baj, és hogyan lehet megoldani.

Erről, és arról, hogy ki kivel van ebben a történetben, Czeglédy Csaba szombathelyi önkormányzati képviselő ír ebben a posztban:

A Szombathelyi Haladás 17 forduló alatt 19 pontot gyűjtött a Merkantil Bank Ligában, így a 13. helyről várja a tavaszi folytatást. 

A címlapkép a klub Facebook-oldaláról való

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk