Második nekifutásra még gyorsabban halt el az Európai Szuperliga ötlete

  • narancs.hu
  • 2023. december 21.

Sport

Az Euróbai Bíróság szerint nem lehetne akadálya a reformot jelentő elképzelésnek, de a klubok már nem kérnek belőle.

Csütörtökön kimondta az Európai Bíróság, hogy  „a FIFA és az UEFA klubok közötti labdarúgó-versenyek, például a Szuperliga (ESL) előzetes jóváhagyására vonatkozó szabályai ellentétesek az uniós joggal”, tehát tulajdonképpen uniós joggal ellentétesen kaszálta el a szövetség 2021-ben a zárt rendszerű, az európai futball eddigi rendszerétől szinte teljesen elkülönülő ligát. 

Az eredeti ötletet is kidolgozott A22 Sports Management ezen felbuzdulva elő is állt a módosított tervvel: ebben már 64 klub szerepelne, három különböző szintű ligára osztva, amikből létezne kiesés is feljutás is, a csoportkörök után pedig természetesen rájátszással folytatódna a dolog. A fő hívószó a pénz volt: szemben a Bajnokok Ligájával és társaival, a bevételek nem az UEFA-hoz érkeznének, hanem a klubok kapnák meg.

Bár ezek szerint elvileg minden akadály elhárult, szinte rekordsebességgel halt el a dolog:  a Manchester United, a Bayern München, a Borussia Dortmund, a Sevilla,az Atlético Madrid, az AS Roma, a Paris Saint-Germain és az AS Monaco és az Inter Milan is jelezte valamilyen formában, hogy nem kíván részt venni a Szuperligában.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mindent megértve

  • - minek -

Sok tekintetben szabálytalan Beth Gibbons élete és pályafutása, ugyanakkor a néha szokatlan fordulatok sok mindent elárulnak a sikerek, de a visszavonultságban eltöltött időszakok értelméről, titkairól is.

Palackposta

A magyarországi holokauszt 80. évfordulójára összeállított kiállítás több, bár nem feltétlenül eltérő nézőpontot és értelmezést rendel egymás mellé.

A létezés sötét ünnepe

  • Kiss Annamária

Perovics Zoltán színháza a megalapítástól kezdve, vagyis már a 90-es évektől kutatja a hiteles színházi jelenlét mibenlétét.

Végtelen frontok

Új frontot nyitott az orosz hadsereg május 10-én Harkivtól északra. Az ukrán védelmet felkészületlenül érte a támadás, sokan a katonai és a politikai vezetést hibáztatják, az elemzők pedig az orosz szándékot igyekeznek megérteni.

Kifelé legény

Törökország a Közel-Kelet nagy játékosa, senki sem nézheti levegőnek – legalábbis ezt üzenné Ankara serény külpolitikája. Ám a külvilág felé mutatott erős ország képe egyre hamisabb. A belső problémák lassan felemésztik az elnök rendszerét.

 

A holnap pajzsa

  • Szabó Attila

Az új európai uniós médiatörvényről, az EMFA-ról (European Media Freedom Act), s arról, hogy hozhat-e az elfogadása bármi jót Magyarország számára, e lap hasábjain nemrég Polyák Gábor írt figyelemfelkeltő, de lemondó hangvételű cikket. 

 

A többi dráma

Átalakítja a legendás drámatagozatos oktatást a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban a tankerület és az igazgató – utóbbi most fideszes önkormányzati képviselő lett. Az érintettek a szülői értekezleten hiába kérdeztek, hivatalos leveleikre sem kapnak választ.

„Passzívan tűrni kényszerülnek”

Akkugyárak melletti lakhatásról, kőbánya és függőhíd alatt „felejtett” emberekről, a rendeleti kormányzás salátatörvényeiről és az elmúlt évek jogalkotási gyakorlatának „mellékhatásairól” beszélgettünk a Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda vezetőjével és munkatársával.

Mint a golyó

Győztes, de a saját elvárásaihoz és korábbi eredményeihez képest rosszabbul teljesítő Fidesz, egy néhány hónapja feltűnt párt vártnál is jobb eredménye, a parlamenti ellenzék látványos összecsuklása – első ránézésre erről árulkodnak a vasárnapi két választás számai. Pillantsunk rájuk másodjára is.