Második nekifutásra még gyorsabban halt el az Európai Szuperliga ötlete

  • narancs.hu
  • 2023. december 21.

Sport

Az Euróbai Bíróság szerint nem lehetne akadálya a reformot jelentő elképzelésnek, de a klubok már nem kérnek belőle.

Csütörtökön kimondta az Európai Bíróság, hogy  „a FIFA és az UEFA klubok közötti labdarúgó-versenyek, például a Szuperliga (ESL) előzetes jóváhagyására vonatkozó szabályai ellentétesek az uniós joggal”, tehát tulajdonképpen uniós joggal ellentétesen kaszálta el a szövetség 2021-ben a zárt rendszerű, az európai futball eddigi rendszerétől szinte teljesen elkülönülő ligát. 

Az eredeti ötletet is kidolgozott A22 Sports Management ezen felbuzdulva elő is állt a módosított tervvel: ebben már 64 klub szerepelne, három különböző szintű ligára osztva, amikből létezne kiesés is feljutás is, a csoportkörök után pedig természetesen rájátszással folytatódna a dolog. A fő hívószó a pénz volt: szemben a Bajnokok Ligájával és társaival, a bevételek nem az UEFA-hoz érkeznének, hanem a klubok kapnák meg.

Bár ezek szerint elvileg minden akadály elhárult, szinte rekordsebességgel halt el a dolog:  a Manchester United, a Bayern München, a Borussia Dortmund, a Sevilla,az Atlético Madrid, az AS Roma, a Paris Saint-Germain és az AS Monaco és az Inter Milan is jelezte valamilyen formában, hogy nem kíván részt venni a Szuperligában.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk