Kínaiaknak nevezte a japánokat a NOB elnöke

  • narancs.hu
  • 2021. július 13.

Sport

A tolmácsok korrigálták a nyelvbotlást.

A tokiói olimpia rendezőinek és a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak változatlan a szándéka, biztonságban megrendezni az olimpiát. „Ez a célja az összes sportolónak, az összes küldöttségnek, és ami a legfontosabb, a kínai embereknek ... a japán embereknek” – idézte a Guardian a NOB elnökét, Thomas Bachot.

A korábbi olimpiai bajnok vívó múlt csütörtök óta tárgyal Tokióban. Aznap jelentette be a japán kormány, hogy  július 12-től egy hónapra rendkívüli állapotot vezet be.

Ez azzal jár, hogy az olimpiát nézők nélkül rendezik meg.  

Bach először most, kedden tartott tájékoztatót, arról, hogy a biztonság a legfőbb szempont. 

A tolmácsok nyelvbotlás nélkül fordították a NOB zavarban lévő elnökének szavait. Arról is beszélt, hogy a szervezőket nagy kihívás elé állította a járvány, de úgy tapasztalja, Tokió a valaha volt legfelkészültebb olimpiai rendező város. 

Bach tervezi, hogy ellátogat Hiroshimába, de ott nem örülnek ennek, a városvezetést arra kérték, törölje a programot. Tüntetés is volt a hotel előtt, ahol Bach megszállt. A tiltakozók szerint a japánok ebben a helyzetben nem pártolják az olimpia megrendezését.

 

 

 

A húszmilliós lakosú japán fővárosban szombaton 950 új koronavírusos esetet találtak – írja a Telex –,  és országszerte terjed a delta variáns. A japánok 17 százaléka kapott eddig védőoltást. 

Az olimpia megnyitójáig tíz nap van hátra. 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk