Liu Shaoang bronzérmes a férfi gyorskorcsolyázók között 1000 méteren

  • narancs.hu
  • 2022. február 7.

Sport

Liu Shaolin Sándor először olimpiai bajnoknak tűnt, de szabálytalanság miatt kizárták.

Liu Shaoang bronzérmet nyert a rövidpályás gyorskorcsolyázók férfi 1000 méteres számában a pekingi téli olimpia hétfői napján.

A döntőben, hasonlóan az elődöntőhöz, Liu Shaoang az élre tört, testvére, Liu Shaolin Sándor viszont lemaradt, az ötödik helyen haladt. Ám ekkor lefújták a menetet jéghiba miatt.

Ezt követően az újraindítás után Liu Shaoang lökdösődésbe keveredett, majd épp akkor, mikor testvére az élen járt, úgy tűnt, kiszállt a tülekedésből. Liu Shaolin Sándor egy kínai versenyzővel szinte összekapaszkodva ért célba. Azt hihettük, megnyerte a rövidpályás gyorkorcsolya e döntőjét, és ezzel megszerezte az első egyéni téli olimpiai aranyérmét. De a versenybírók a visszajátszást követően úgy döntöttek, hogy Liu Shaolin Sándor szabálytalan volt, ezért kizárták a versenyből, sárga lapot kapott. 

Liu Shaoang viszont a visszajátszás eredményeként bronzérmet nyert. Az őt kilökő kínai versenyzőt kizárták.

Ez a magyar csapat második érme a pekingi téli olimpián.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Kiszúrt autókerekek, leszaggatott plakátok, feljelentések - így várja a választást Ágasegyháza

A Bács-Kiskun megyei községben 2010 óta Füredi János a polgármester, akinek az előterjesztésére a képviselő-testület megtiltotta, hogy a kampány ideje alatt a jelöltek választási fórum céljából kibéreljék a település közintézményeit. Ez ellen, illetve a településen eluralkodott közhangulat miatt tüntettek egy maroknyian a napokban, két független polgármesterjelölt felhívására.