Nem építenek új uszodákat a vizes világbajnokságra, „azt használjuk, ami adott”

  • narancs.hu
  • 2022. február 7.

Sport

A már meglévő infrastruktúrát vetik majd be, ezért például az óriás-toronyugrás szám elmarad.

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) beszámolója szerint a Budapesten megrendezésre kerülő rendkívüli nyári vizes világbajnokság „ezúttal csakis a meglévő létesítményekben zajlik majd: az úszás és a műugrás a Duna Arénában, a műúszás a margitszigeti Hajós-Széchy-uszodában, a vízilabda a Hajós ötvenese mellett ellátogat Debrecenbe, valamint a Modern Városok Program keretében épített vadonatúj soproni és szegedi komplexumba, míg a nyíltvízi úszók a tervek szerint a tavalyi Eb-n kiválóan debütált Lupa-tavi helyszínen küzdenek majd”.

Mint arról lapunk is beszámolt, a FINA Bureau reggeli ülésén hagyta jóvá a 2022-es vb budapesti megrendezését, miután Fukuoka visszalépett. Így idén június 18. és július 3. között Budapesten, illetve Debrecenben, Sopronban és Szegeden lesz a vizes világbajnokság.

Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke szerint „költséghatékony, de a Magyarországon megszokott színvonalú” rendezésben állapodtak meg a FINA-val. „Ennek jegyében a nemzetközi szövetség elfogadta, hogy most nem lesz óriástoronyugrás, és hogy a vébéken egyébként megkövetelt 10 ezres lelátói kapacitást sem biztosítjuk ezúttal az úszóviadalokra.”

Wladár hozzátette, valószínűleg csak a margitszigeti vízilabdás helyszínen, illetve a Lupa-tavon lesz szükség pótlelátók építésére,„egyébként azt használjuk, ami adott”. Az elnök arról is beszélt, hogy „ez a két hét rendkívül sokat adhat a fővárosnak, a sokat szenvedett hoteleknek, éttermeknek”, mert

több mint 40 ezer vendégnappal számolhatnak a vendéglátóiparban, egészen kivételes pluszt jelent a vb Budapestnek most, amikor a pandémia okozta sokkot követően gyakorlatilag teljesen újraosztják a lapokat a világturizmusban”.

(MÚSZ)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk