Magyarok a világfutballban egymás ellen

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. július 24.

Sport

A Paks csütörtöki ellenfele a Gyurcsó Ádámmal felálló ciprusi AEK Larnaca, és nehezebb dolga lesz vele, mint a Vajdahunyaddal.

Az Európa-liga selejtezőjében történt fiaskó után a Paks labdarúgócsapata a Konferencia-ligába átkerülve a Gyurcsó Ádámot is foglalkoztató ciprusi AEK Larnaca ellen javíthat a nemzetközi porondon.

A magyar kupagyőztes és bajnoki ezüstérmes története második európai kupaszereplése nem indult jól, mivel két hete szervezetlen védekezése és indiszponált játéka miatt 4-0-ra kikapott hazai pályán a román másodosztályban szereplő Corvinul Hunedoara (Vajdahunyad) csapatától, így hiába javított idegenben 2-0-s sikerrel, a továbbjutásra nem volt reális esélye.

A lebonyolítási rend viszont valódi javítási esélyt kínál a zöld-fehéreknek immár a harmadik számú sorozatban, ahol Bognár György vezetőedző együttese csütörtökön a ciprusi bajnokság második helyezettjét látja vendégül.

A mostani ellenfél ugyanakkor jóval nagyobb falatnak tűnik, mint a vajdahunyadi rivális volt, ugyanis a szigetországiak az elmúlt öt évben kétszer is az Európa-liga csoportkörében szerepeltek, majd onnan a Konferencia-ligába lecsúszva tavaly a nyolcaddöntőig jutottak, ahol a későbbi győztes West Ham United állította meg őket.

Már csak a nagyobb nemzetközi rutinja miatt is az AEK Larnaca számít a párharc favoritjának, azonban ha a Paks meg tudja ismételni a múlt heti visszavágón nyújtott teljesítményét, akkor lehet esélye a továbbjutásra. Az alapvető cél azonban mindenképpen az a tolnaiaknál, hogy ezúttal olyan eredményt érjenek el saját közönségük előtt, hogy legyen tétje a jövő csütörtöki visszavágónak.

A Paks még sosem találkozott ciprusi riválissal, ahogy a Larnaca sem magyarral. A párharc győztese a szerb Radnicki és a montenegrói Mornar csatájának továbbjutójával csap össze a harmadik körben, a vesztes pedig búcsúzik a nemzetközi porondtól. A csütörtökön 20 órakor kezdődő találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk