Nem volt női sportoló a Nemzeti Sport olimpiai magazinjának címlapján, újranyomják a kiadványt

  • narancs.hu
  • 2024. július 23.

Sport

A lap elnézést kért a hibáért.

Még múlt héten mutatta meg a Nemzeti Sport az olimpia elé szánt magazinjának címlapját, amin az olimpia magyar éremesélyesei szerepeltek, arra azonban már a kommentelők és a címlapot kritizálók hívták fel a figyelmet, hogy azon egyetlen női sportoló sem szerepelt – vette észre a Telex.

Elképesztő, hogy ez, így, 2024-ben nyomdába mehetett.

Posted by Kele János on Saturday, July 20, 2024

A Nemzeti Sport hétfőn már arról írt:

„A hibát elismerve, minden magyarázkodás helyett úgy döntöttünk, hogy újranyomjuk a magazin olimpiai számát egy sokkal méltóbb és a valóságot jobban tükröző címlappal”.

A korrigált címlapján Érdi Máriát, Pusztai Lizát és Csipes Tamarát is felvonultató, újranyomott magazin a napokban kerül a standokra, a régi példányokat visszaszedése mellett.

 
Forrás: Nemzeti Sport
 

„Elnézést kérünk azoktól a hölgyektől, akiket – jogosan – rossz érzésekkel töltött el vagy felháborított az elhibázott címoldal” – írja a Nemzeti Sport, hozzátéve: „Sem szakmai, sem egyéb indok, mentség nincs arra, hogy ilyen bántóan egyoldalú címoldalt készítettek a kollégáink, amit különösen sajnálunk annak tükrében, hogy mi magunk is rengeteget dolgozunk és publikálunk a nők szerepének, képviseletének, megbecsülésének növelése érdekében a sportban és a sportmédiában.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk