Negyeddöntős a férfi vízilabda-válogatott

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. július 31.

Sport

11-8-ra vertük az Egyesült Államokat.

Az Európa-bajnok magyar válogatott 11-8-ra legyőzte az Egyesült Államok csapatát a tokiói olimpia férfi vízilabdatornájának negyedik fordulójában szombaton, ezzel már biztosan negyeddöntős.

A magyar válogatott az első fordulóban 10-9-re kikapott Görögországtól,  majd 16-11-re győzött a házigazda japán együttes ellen, aztán a dél-afrikaiakat verte nagyon simán, 23-1-re.

"Szépen emelkedik a játék minősége, szeretném, hogy ez egy lineáris vonal legyen, eddig jó az irány. Az amerikai jó csapat, de azért vannak nála jobbak is, például az olasz, amellyel biztosan parázs meccset vívunk majd a csoportelsőségért" - mondta az MTI-nek Märcz Tamás szövetségi kapitány, aki kiemelte, továbbra is az a cél, hogy a negyeddöntőig épüljön a válogatott játéka.

A kapus Nagy Viktornak a negyedik negyed feléig tetszett a mérkőzés, az utolsó három bekapott gól viszont bosszantja. Ennek ellenére úgy vélte, a gárda előrelépett a korábbi találkozókhoz képest, amelyek után hiányérzetük volt a játékosoknak.

"Ez volt a legjobb mérkőzésünk eddig, talán 80-85 százalékon lehetünk, de az olaszok ellen még több kell, a 100 százalékot pedig a negyeddöntőre kell elérni" - értékelt Manhercz Krisztián, aki szerint a harmadik negyedben törték meg az amúgy jó erőkből álló amerikaiakat azzal, hogy feljavult a védekezésük.

A magyar válogatott hétfőn közép-európai idő szerint 3 órakor az olaszokkal találkozik.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.