Olaszország 2–1-re legyőzte Belgiumot

  • Narancs.hu/MTI
  • 2021. július 2.

Sport

Kedden spanyol–olasz elődöntő lesz Londonban.

Az olasz labdarúgó-válogatott 2–1-re legyőzte Belgium csapatát az Európa-bajnokság második negyeddöntőjében, pénteken, Münchenben.

A sok helyzetet hozó mérkőzés első félidejében az olaszok kétgólos vezetéshez jutottak, de a belgák tizenegyesből még a szünet előtt szépíteni tudtak.

A második játékrészben is a Squadra Azzurra birtokolta többet a labdát, de a világranglista-vezető belgáknak több helyzete is volt, és bár a hajrában beszorították ellenfelüket, újabb találatot nem tudtak szerezni, így búcsúztak.

Gólszerzők: Barella (31.), Insigne (44.), illetve Lukaku (45+2. - tizenegyesből).

 Sárga lap: Verratti (20.), Berardi (90.), illetve Tielemans (21.)

 Az olasz válogatott 2018 szeptembere óta veretlen, azóta 32 mérkőzéséből 26. alkalommal nyert, ezzel tovább javította saját csúcsát.

Roberto Mancini együttese a keddi, londoni elődöntőben a spanyolokkal találkozik.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?