Ózdi klubja is gyászolja a fronton meghalt súlyemelőt

  • narancs.hu
  • 2024. május 8.

Sport

Olekszandr Pelesenko Európa-bajnok volt. A háború kitörésekor jelentkezett katonának, május 5-én esett el, harmincévesen.

„Isten veled, Sanyi!” –búcsúztatja a közösségi oldalon Fekete József az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club nevében Olekszandr Pelesenkót, aki 2017-ben és 2018-ban az egyesület színeiben is versenyzett. 

Pelesenko kétszeres Európa-bajnok volt, a riói olimpián 85 kilogrammban negyedik helyezést ért el. 2018-ban doppingolás miatt 8 évre eltiltották, akkor fejezte be sportpályafutását – írja a borsod24.hu.

A súlyemelő 2022-ben, az orosz invázió kezdetén jelentkezett az Ukrajnát védő hadseregbe, azóta szolgált a fronton. Május 5-én halt meg, mindössze harmincévesen. 

Az ukrajnai háborúban eddig 450 profi sportoló veszítette életét, Pelesenko az első olimpikon. 

(Címlapképünk forrása: Ózdi Súlyemelő és Fitness Club Facebook)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk