Másodosztályú licenszet sem kapott Mészáros Lőrinc egykori vejének focicsapata

  • narancs.hu
  • 2024. május 10.

Sport

A Haladás nehézségei akkor kezdődtek, amikor Homlok Zsolt elvált Mészáros lányától.

Továbbra sincs licence a következő szezonra az NB II-es Haladás focicsapatának, így a jelenlegi állás szerint nem indulhat még a másodosztályban sem a szombathelyi klub. A haladas.hu azt írja, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség Elsőfokú Licencadó Bizottsága a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. NB I-es licenckérelmét 2024. május 10-i ülésén elutasította.

Az indoklás szerint a vasi klub nem felel meg a hatályos klublicenc eljárás vonatkozó pénzügyi előírásainak. A Bizottság döntése ellen fellebbezést 8 napon belül lehet benyújtani.

A vasiaknak van még lehetőségük arra, hogy licencet kapjanak, ugyanis április 25-től május 3-ig pótolhatták a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatták volna a szabályzatnak való megfelelésüket. A múlt hét folyamán pedig a Haladás be is jelentette, hogy a klub május 3-ig maradéktalanul eleget tett az MLSZ klublicenc eljárásához kapcsolódó hiánypótlási kötelezettségének.

A klub nem sokkal később azt is közölte honlapján, hogy lemond ügyvezetőjük, Szántó Erzsébet.

A helyzet nem csak azért érdekes, mert a Haladás 2017-ben még szupermodern 8000 fős stadiont is kapott, hanem azért is, mert a klub mögött Mészáros Lőrinc egykori veje, Homlok Zsolt áll, a pénzügyi nehézségek pedig pontosan akkor jelentek meg, amikor Homlok és Mészáros lánya elváltak egymástól. A helyzet odáig súlyosodott, hogy a Haladás hivatalos honlapján azzal vádolta Mészáros bankját, az MBH-t, hogy visszatart tőlük pénzt. Decemberben már 430 millió forintos tartozásról beszéltek a klub környékén.

Arról, hogy többek közt a Haladás példája is mennyire pontosan mutatja, milyen instabil lábakon áll a magyar futball finanszírozása valójában, már korábban is írtunk, és az alábbi linkre kattintva akár el is olvashatja.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk