Párbajtőr: Muhari Eszter elveszítette az elődöntőt

  • narancs.hu
  • 2024. július 27.

Sport

A bronz még összejöhet neki Párizsban. Ma 20.40-től csap össze észt ellenfelével.

A párizsi olimpia vívóversenyeinek első napján a párbajtőröző Muhari Eszter bejutott az elődöntőbe, ahol a francia Mallo Breton volt az ellenfele. A meccs utolsó szakaszában a francia akciói pontosabbak voltak, de a bronzérem még elérhető.

A Telex beszámolója szerint impozáns helyszínen, a párizsi Grand Palais-ben, ötezer szurkoló előtt volt esély az első magyar érem megszerzésére. Muhari Eszter az elődöntőben alulmaradt, a bronzot még elviheti.

A hatodik helyen kiemelt balkezes francia első csörtéje meglehetősen szenvedősre sikeredett, az ukrán Bezsurát csak a hosszabbításban, aranytussal tudta legyőzni 14-13-ra. Utána amerikai riválisán egy 15-13-as asszóval lépett át, majd Harkovát 15-10-re múlta felül.

A szintén balkezes Muhari két kínai és egy koreai riválisát verte az eddig vezető úton, a koreai Songot például imponáló teljesítménnyel 15-6-os győzelemmel ütötte ki. Az Amerikában tanuló 22 éves versenyző az idei, budapesti párbajtőr világkupán is hasonló magabiztossággal, türelemmel és pontossággal vívott, de azért kisebb meglepetés volt, hogy eljutott idáig.

Az első három perces etap elején csak tapogatóztak, majd az első találatot ugyan Muhari kapta, 3-2-es vezetéssel zárta az első szakaszt. A másodikat ugyanilyen arányban nyerte meg a francia, ezzel kiegyenlített. Az utolsó három percnek kellett eldönteni, ki juthat be a fináléba, és ki lehet a hongkongi Kong ellenfele.

Az első két találatot a francia adta, ekkor már csak két perc volt hátra. Újabb húsz másodperc elteltével, a csuklóján megszúrta Mallo Breton a magyart, majd hamarosan leguggolva is eltalálta. Muhari kockáztatott, ment előre, de eközben sorra találta el a riválisa, aki végül 15-9-re nyert.

A harmadik helyért az észt Differt lesz az ellenfele, a találkozót 20:40-től rendezik meg.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Le az ünneplővel!

  • narancs.hu

Hétfőn lesznek az iskolákban az évnyitó ünnepségek, de mit vegyenek fel a gyerekek?