Megszületett az első magyar érem Párizsban

  • narancs.hu
  • 2024. július 27.

Sport

Bronzérmet szerzett a párbajtőröző Muhari Eszter.

Három győzelem után az elődöntőben ugyan kikapott a párbajtőröző Muhari Eszter, de a bronzmeccsen igen koncentrált vívással javított, így mindjárt az első versenynapon megszületett a magyar csapat első érme a párizsi olimpián – derül ki a Telex beszámolójából.

A Grand Palais falai közt, ötezer néző előt zajló párbaj során az első találat az észt Nelli Differté volt, de a 22 éves Muhari egy perc alatt fordított, mert a testén és a csuklóján is megszúrta a riválisát. Ezt az előnyt megtartotta, így az első három perces szakasz 4-3-as magyar vezetéssel zárult.

A pihenőben azt mondta magának, bátrabban kell vívnia.

Az újabb három perc együttes találattal kezdődött, majd Differt egy kézszúrással egyenlített, hogy aztán kétszer a vállán is megszúrja a balkezes magyart. Muhari válaszul a csípőjére helyezett el egy szép találatot, majd a feltartó szúrása is pontos volt (7-7). Együttessel fejezték be, így az utolsó három percre maradt a döntés.

Differt kitörésével meglepte a magyar vívót, aztán mindketten találtak. Muhari támadása ezek után tökéletes volt, és a lábán találta el ellenfelét. Két perccel a vége előtt Differt szúrt megint jól, majd húsz másodperccel később is ki tudta zárni a magyar pengéjét, így eltalálta Muhari testét. Muhari gyorsan válaszolt, majd ő terelte el eredményesen Differt pengéjét. Ezzel 12-12 lett, ekkor Differt támadása ült, Muhari viszont innen is visszajött – ekkor 37 másodperc volt hátra. Együttes találat következett, vagyis egy találaton múlt, ki lesz a bronzérmes.

A vívóidő lejárt, az egyperces hosszabbítás jött. Az Amerikában tanuló Muhari pedig egy álomszép tussal, ellenfele vállát eltalálva lezárta a csörtét, élete legnagyobb sikerét elérve bronzérmet szerzett.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk