Rossi: "Megvolt bennünk a bizonyítási vágy"

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 11.

Sport

A bosnyákok elleni 0-0-s döntetlen után nyilatkozott a szövetségi kapitány.

Fölényben volt, de nem tudott gólt lőni, így 0-0-t játszott Bosznia-Hercegovina ellen a magyar labdarúgó válogatott kedden este. Bár az eredménnyel Marco Rossi és Szoboszlai Dominik sem volt elégedett, a szövetségi kapitány és a csapatkapitány is dicsérte a csapatot a Nemzetek Ligája csoportmeccs után.

„Ma sok párharcot nyertünk, megvolt bennünk a bizonyítási vágy. Ez az alap, amit ma este láttunk. Gratuláltam a játékosoknak, noha nyilván sem ők, sem én nem vagyok elégedett az eredménnyel, mert megérdemeltük volna a győzelmet. Amikor mindent beleadunk, akkor a szurkolók legalább büszkék lehetnek a csapatukra” - mondta Rossi.

Az olasz szakember az ellenfélről azt mondta, mindig nehéz balkáni csapatok ellen játszani, mert ugyanolyan harciasak, mint a magyar válogatott. „Az volt az ellenfél küldetése, hogy elvigyen egy pontot, márpedig ha egy csapat teljesíti a meccstervét, azért gratuláció jár még akkor is, ha a mezőny legjobbja ma a bosnyák kapus volt.”

Szoboszlai a meccs utáni sajtótájékoztatón azt mondta, büszke a csapatra, mert olyan választ tudott adni a szombati, németek elleni 5-0-s vereségre, amire ő maga sem számított. „Természetesen mindenki jobban örült volna a három pontnak, de szerintem nem megszokott, hogy a válogatott egy olyan vereség után, mint amilyen a németországi volt, ennyire motiváltan és ilyen küzdőszellemmel játszik” - mondta a magyar válogatott csapatkapitánya.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk