1046 kilométerrel új világrekord született a balatonfüredi 6 napos futáson

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 11.

Sport

A hat nap alatt legtöbbet futó ötbe három magyar is bekerült, mind a hárman több mint 800 kilométert futottak. 

Balatonfüreden egy kempingben rendezték a 6 napos ultrafutó világbajnokságot, amelynek lényege, hogy a résztvevők egy 898,88 méter hosszú pályán hat nap alatt annyit futnak, amennyit csak tudnak. 

A versenyen 111-en indultak a világ minden tájáról, Magyarországról 17 ultrafutó nevezett be. 

A Futás világa Facebook-oldal beszámolója szerint a verseny abszolút győztese a belga Matthieu Bonne lett, aki a korido.hu oldalon látható eredmények szerint 1046,31 km-et futott a verseny 144 órája alatt, ami azt jelenti, hogy 1164 kört futott a pályán. Bonne ezzel megdöntötte Yiannis Kouros korábbi, 2005-ös 1036 kilométeres világrekordját is. A második a lengyel Bartosz Fudali lett 842,73 kilométerrel. 

A magyar versenyzők közül Beda Szabolcs érte el a legjobb eredményt, aki 818,88 kilométeres futással az abszolút harmadik helyen végzett. 

Maráz Zsuzsanna amellett, hogy a nők között az első helyet szerezte meg, összesítettben is az abszolút negyedik lett 805,55 kilométerrel, mögötte az abszolút ötödik Sárosi Gyula lett 803 kilométerrel. 

Bár mások már nem tudtak 800 kilométer felett teljesíteni, a második legjobb női eredményt is magyar versenyző érte el, Brown Viktória, 719,26 kilométerrel. 

Papp János a 65 feletti férfiak korosztályában ért el országos csúcsot (732,32 km), Nagyné Bakucz Krisztina a 60 év feletti nőkében (556,94 km), Bozó Pál pedig a 85 év feletti férfiak kategóriájában (456,26 km). 

(Borítóképünkön Maráz Zsuzsanna. Fotó: Jakabházi Miklós / Facebook / Maráz Zsuzsanna) 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A halál sava-borsa

Az űrből jött szörnyek műfajában máig verhetetlenek a banánfejű xenomorfok: savas vérükkel, páratlan ellenálló képességükkel, vérszomjukkal egyszerre keltenek rémületet és csodálatot.

Lépések a vonalon

  • - turcsányi -

A labdarúgásban, segítse immár a legkorszerűbb űrtechnika, ritkák az egyértelmű dolgok, kivált abban a tekintetben, hogy ki a jobb.

Kicsi a világ

  • Kiss Annamária

A játszók melegítenek az öltöző és tornaterem kombinációjából kialakított díszletben. Térdhajlításokat végeznek, szökdécselnek, aztán beállnak a starthoz, eldördül a pisztoly, kezdődik az előadás.

Fájjon Bicskéig

A magyar állam egyre mélyülő diszfunkcionalitása, az 1990 óta nem tapasztalt nemzetközi térvesztés idején Orbán Viktor a hétvégi fideszes dzsemborin azt találta mondani, hogy már nem elég gyurcsányozni, hanem a szakpolitikai vitákat is meg kell nyerni.

Külön utak

A tartományi választások Szászországban és Türingiában a szélsőjobboldali AfD előretörését és az országos kormány­koalíció pártjainak vereségét hozták. A kereszténydemokraták mindkét tartományban csak szélsőbaloldali pártokkal alakíthatnak parlamenti többséggel rendelkező kormányt.

Látlelet

A hosszú várólisták miatt a magánegészségügyet választó betegek abban bíznak, ha fizetnek, szebben beszélnek velük, hamarabb gyógyulnak. Az orvosi műhibaperekkel foglalkozó ügyvédek mást tapasztalnak. A pénz nem helyettesíti az embert.

Szabadon szárnyal a fantázia

Február óta szokatlanul gyenge eredménnyel keresi a Fidesz a fogást Magyar Péteren. Az elmúlt hetekben már az is terjed a pártban, hogy az egész Tisza az ő mestertervük. De azért maradt valami az eddig megszokott lejáratásokból is.

 

Kukázás felsőfokon

Össznépi program lett üres flakonokkal telepakolt szatyrokkal sorban állni a REpont automaták előtt, ezzel együtt pedig megjelent a visszaváltásra épülő biznisz is. Az utcai kukák feltúrása helyett az igazán élelmes vállalkozók a társasházi hulladékgyűjtőkben válogatnak.

 

Szoros meccs lesz

A héten még voksolhatnak a terézvárosiak egy ún. ügydöntő szavazáson arról, hogy tiltva legyen-e a rövid távú szálláskiadás a kerületben. A vállalkozások, szálláskiadók álláspontja világos, a lakosok véleménye azonban nem egyértelmű. És mit fognak szólni az esetleges tiltáshoz a szomszéd kerületek?