Tenisztornát rendeznénk, csak nincs hol és nincs miből

  • narancs.hu
  • 2020. január 21.

Sport

A mi térfelünkön pattog a labda.

Hatalmas teniszblamázs van kialakulóban a 24.hu cikke szerint: a profi női teniszezőket képviselő WTA hivatalos versenynaptára szerint több mint 250 ezer dolláros összdíjazású tenisztornát rendezne Magyarország, egy hónappal az esemény előtt azonban még mindig nem tudni, hol is kerül sor a versengésre.

A február 17 és 23. között megrendezésre kerülő torna eredetileg Budapestre érkezett volna, ám nemrég a WTA honlapján átírták a helyszínt Debrecenre. Kósa Lajos hazájában egyedül a Főnix Csarnok jöhetne szóba, ám velük még senki nem kötött szerződést. A Magyar Tenisz Szövetség főtitkára, Richter Attila nem volt túl beszédes, a lap kérdéseire sem válaszolt; a szövetség pedig csupán honlapján közölte, hogy a Hungarian Ladies Open nevű eseményre sem szerződésük nincs a jogtulajdonossal, sem állami garanciájuk, vagyis forrásuk. Az állam ugyanis inkább a júliusi salakpályás WTA-torna Magyarországra hozatalát támogatja. A WTA szintén hallgatag volt a részletekkel kapcsolatban.

Becsky András, a Főnix Csarnok üzemeltetéséért felelős debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezetője viszont elmondta, hogy a szövetség főtitkára ugyan érdeklődött a Főnix Csarnok iránt, de semmiféle bérleti szerződést nem kötöttek. A WTA-torna időpontjában egyébként is foglalt lesz a csarnok, például fitneszrendezvényt tartanak ott. A főtitkár a Győri Audi Arénánál is érdeklődött, de ott sem született szerződés.

Versenynaptárban meghirdetett, már a nevezéseket is fogadó tenisztornát legutóbb tavaly mondtak le Hong Kongban - akkor az erőszakos tüntetéshullám miatt döntöttek a halasztásról. Ha helyszín vagy forrás miatt a magyarországi eseményt le kell fújni, az anyagi felelősség ugyan a jogtulajdonosé, de a fiaskó sportpolitikai szempontból a szövetséget is érintené.

Figyelmébe ajánljuk