Úgy tűnik, Szófia után Plovdivban sem játszhat a fociválogatott

  • narancs.hu
  • 2023. november 9.

Sport

A bolgárok a balhézó szurkolóik miatt vitték el a meccset, de a kinézett stadionnál épp építkezések lesznek.

Egyre szürreálisabb a magyar labdarúgó válogatott jövő hét csütörtökön lejátszandó meccse: a lebonyolító bolgár szövetség kilenc nappal a mérkőzés előtt jelezte, hogy a már előre bejelentett helyi szurkolói atrocitások miatt Szófiából Plovdivba viszi a mérkőzést 20:45 helyett 18:00-ás kezdéssel, és mivel a rendőrség bejelentette, nem tudja garantálni a biztosítást, ezért zárt kapuk mögött játszhatnak csap a csapatok.

Az UEFA és az MLSZ is elfogadta a hirtelen döntést annak ellenére, hogy az eladott jegyek alapján nagyjából 2500 magyar utazott volna Szófiába az Eb-selejtezőre, viszont most az is lehet, hogy Plovdiv sem alkalmas: a sportal.bg információi szerint a DZZD College nevű építőipari cég

hivatalos levélben jelezte Plovdiv önkormányzata felé, hogy a Hriszto Botev stadionban november 13. és november 20. között kkifejezetten nem ajánlott mérkőzések és egyéb rendezvények tartása, ugyanis épp építkezés folyik a környéken.

Az indoklás szerint épp napellenzők nehéz elemeit szerelik fel az építkezésen, ami miatt nem tudják garantálni a külső infastruktúra és a parkoló biztonságát ezekben a napokban.

Ráadásul a cégnek oka is van arra, hogy miért épp most végzik ezeket a munkálatokat: azért, mert hozzáigazították a stadiont rendszeresen használó Botev Plovdiv meccsnaptárához, ugyanis eredetileg szó sem volt róla, hogy itt lépne pályára a válogatott.

A bolgár szurkolók a korrupt, ráadásul eredménytelen szövetség ellen tüntetve tervezték a hírek szerint azt, hogy félbeszakítják a magyar válogatott elleni mérkőzést, ami nekik már gyakorlatilag tét nélküli: a selejtező eddigi meccsein összesen két pontot szerzett Bulgária, még a lesajnált Litvánia is megelőzi őket jelenleg. 

A magyar válogatott még két meccset játszik jövő héten, ezeken elég egy pontot szereznie ahhoz, hogy egyenes ágon kijusson a 2024 nyarán rendezett németországi Európa-bajnokságra.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk