Játék nélkül juthat ki az Eb-re a magyar válogatott

  • narancs.hu
  • 2023. november 13.

Sport

A bolgárok ellen pályára sem kell lépnünk, mert Bulgária nem tudja megrendezni a meccset.

A plovdivi önkormányzat nem tudja biztosítani a Hriszto Botev Stadiont a Bolgár Labdarúgó Szövetség (BFS) számára a november 14. és 16. közötti időszakra

írja az önkormányzat sajtóközpontjára hivatkozva a sportal.bg alapján a Blikk.

Az eredetileg Plovdivba kijelölt Bulgária–Magyarország Európa-bajnoki selejtezőt először Szófiába, majd a szurkolók várható botránya miatt újra Plovdivba helyezték át. Csakhogy a plovdivi stadionon jelenleg munkálatok zajlanak, és az építtető szerint ott nem lehet meccset rendezni, erről adott ki közleményt most plovdivi önkormányzat is.

Az építkezési tevékenység befejezésének, a leszerelésnek és az építkezés olyan állapotba hozásának határideje, amelyben nem veszélyezteti a polgárok életét és egészségét, túl rövid, és kizárt, hogy ez a megadott időpontokig megtörténjen" – idézi az önkormányzat sajtóközpontjának közleményét a sportal.bg.

Ezzel vélhetően az is eldőlt, hogy a magyar válogatott nem játszik november 16-án, azaz csütörtökön Bulgáriával. A Magyarország elleni Eb-selejtezőt nem lehet új helyre költöztetni. Ebben az esetben az UEFA törli a meccset és 3–0-s magyar győzelemmel zárja le a vitát. Ez egyben azt is jelenti, hogy a magyar válogatott a meg nem rendezett meccsre így 3 pontot kap, vagyis kijut az Európa-bajnokságra. Bulgáriát pedig kizárják.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Kiszúrt autókerekek, leszaggatott plakátok, feljelentések - így várja a választást Ágasegyháza

A Bács-Kiskun megyei községben 2010 óta Füredi János a polgármester, akinek az előterjesztésére a képviselő-testület megtiltotta, hogy a kampány ideje alatt a jelöltek választási fórum céljából kibéreljék a település közintézményeit. Ez ellen, illetve a településen eluralkodott közhangulat miatt tüntettek egy maroknyian a napokban, két független polgármesterjelölt felhívására.