Zavargás tört ki egy francia focimeccsen

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. december 18.

Sport

A mérkőzés ezért félbemaradt.

A lelátón kitört zavargások nyomán félbeszakadt a másodosztályú Paris FC és vendége, az élvonalbeli Lyon mérkőzése, amelyet a két labdarúgócsapat a francia kupában a legjobb 32 közé jutásért vívott péntek este.

Párizsi sajtóbeszámolók szerint a Charlety stadionban az első félidő után törtek ki összecsapások a két együttes hívei között, petárdákat lődöztek egymásra, a drukkerek egy része pedig berohant a játéktérre.

A szervezők a stadionban bejelentették, hogy nem folytatódik a meccs, amely 1-1-es állásnál szakadt félbe.

A francia labdarúgásban az utóbbi időben egyre többször fordul elő, hogy erőszakos cselekmények miatt le kellett állítani mérkőzéseket.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?