Megelevenednek Veszprém és a Bakony-Balaton régió történetei a Hello Veszprém-Balaton magazinban

  • Fizetett tartalom
  • 2022. június 30.

Támogatott tartalom

Portrék, túraajánlók, rejtett kincsek, kulisszatitkok és a táj történetei: kalandozz a Veszprém-Bakony-Balaton régióban a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB2023 EKF) program hivatalos online magazinjával, a Hello Veszprém-Balatonnal!

Milyen legendák kapcsolódnak a balatoni tanúhegyekhez? Hol találhatsz egyedi antikvitást a Balaton-felvidéken járva? Milyen hagyományok nyomán készült el az EKF söre? Milyen történeteket hordoznak Veszprém belvárosi házainak falai és mitől lesz annyira eredeti egy bakonyi fogás? Legyen szó a VEB2023 EKF műhelytitkairól, helytörténetről, gasztronómiáról, kultúráról, dizájnról vagy akár ökológiai témákról, a Hello Veszprém-Balaton magazin oldala a legkülönbözőbb régiós program-, és helyszínajánlókkal, interjúkkal és kultúrtörténeti és helytörténeti érdekességekkel vár a helloveb.hu-n.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program szervező csapata által összeállított online magazint olvasva a régiós érdekességek mellett számtalan kulisszatitkot tudhatsz meg többek között a VEB2023 EKF projektjeiről, saját és koprodukciós szervezésű eseményeiről és a programhoz csatlakozott településekről is. Less be a Pajta Programban résztvevő helyszínek padlására, tudj meg többet a Kulthálók közösségeinek működéséről, járd körbe a Balaton és a Bakony legszebb erdőit, romjait, kevésbé ismert vagy épp méltán híres pontjait, olvass Veszprém elfeledett városrészeinek helytörténetéről. Ismerd meg az EKF régió több mint 100 településének kiemelt programjait, kulturális érdekességeit, helyi alkotóit, közösségformáló szervezeteit, arcait és a VEB2023 EKF-hez kapcsolódó rendezvényeit. Lépj be a kulisszák mögé, és kerülj közelebb Veszprémhez és a Bakony-Balaton régióhoz!

 
Fotó: Toroczkai Csaba

Egyedi, régiós tartalmak

A tartalmak között találhatsz túraajánlókat: ha szeretnéd megismerni a dörgicsei templomromok történetét vagy felfedezni a Halom-hegyet, esetleg a déli parton található berényi szőlőhegyet, ami Hamvas Bélát is megihlette, a Kikapcsolódás rovatban találsz tippeket, tudnivalókat. Közelebbről is megismerkednél a VEB2023 EKF Rendhagyó terek színházi programsorozatának társulataival, ökológiai szemléletű projektjeinek társszervezőivel vagy a veszprémi Utcakép Fejlesztési Program tulajdonosaival? A Történetek rovatban izgalmas interjúkat olvashatsz a régiót és a VEB2023 EKF programot formáló szereplőkkel, például Tóth Andrejjel, a veszprémi KUNSZT tulajdonosával, Szabó Dezső képzőművésszel, akit számtalan alkalommal ihletett meg a Balaton, a Zirci Ciszterci Apátság perjelével, Marton Bernát atyával vagy a Folly Arborétum egyik társtulajdonosával, Folly Rékával. A Gasztro rovat a bakonyi módra készített fogások kultúrtörténetével, a Balatoni borrégióval, de a Farkas István festő szigligeti villájából átalakult étteremről is mesél.

 
Fotó: Toroczkai Csaba

A régió összes EKF-es eseménye egyetlen felületen

Jó hír, hogy a sokszínű témákat felvonultató ajánlók és interjúk mellett, hamarosan már a Veszprémben és a régióban megvalósuló VEB2023 EKF-es események között is böngészhetsz a helloveb.hu részletes programajánló rovatában. Koncertek, kiállítások, interaktív előadások, beszélgetések, fesztiválok, színházi és cirkuszi programok, gyermekfoglalkozások, kreatív workshopok és a Veszprém-Bakony-Balaton régióban zajló saját és koprodukciós események részleteit érheted el néhány kattintással, egyetlen felületen összegyűjtve.

 
Fotó: Toroczkai Csaba

Csatlakozz a Hello VEB magazin olvasói táborához és a térség legnagyobb kalandjához a 2022-es felkészülési és a 2023-as programévben is, és ismerd meg jobban az ország egyik legszebb vidékét!

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk