„Az élet, a világmindenség meg minden”: ma van a Kutatók Éjszakája

  • 2017. szeptember 29.

Tudomány

Európa-szerte tudományos programokkal várják ma mindazokat, akik belelátnának, hogy mi zajlik egy kutató műhelyének titkos zugaiban.

Szeptember 29-e az a nap, amikor hagyományosan beleshetünk a tudósok mindennapjaiba. Mit csinál egy kutató, hol és hogyan? A Bing Bang Theory szórakozott fizikusai csakugyan szórakozottak? És az irodalomtörténészek ki sem látnak a kézirattári fondok közül? Az Európai Bizottság által létrehozott, sok országban zajló programsorozat célja az, hogy felhívja a figyelmet a kutatás és fejlesztés fontosságára, vonzóvá tegye a kutatói pályát, és bárki megismerhesse azt, amit ma kutatói közegnek hívunk, legyen szó akár genetikusokról vagy programfejlesztő matematikusokról.

Tehát 29-én délután és este 30 városban, közel 2000 program várja a kíváncsiskodókat: máskor nem látogatható intézmények, kutatóhelyek tárulnak fel ma, hogy „ovisoktól a nagymamákig” mindenki bepillanthasson abba, hogyan zajlanak a világmegváltó felfedezések.

A programokat megtalálni az esemény honlapján és Facebook-oldalán is; valamint egy izgalmas Youtube-csatorna is indult. Éljen a kutatás, ma mindenki öleljen meg egy tudóst!

Kutatók Éjszakája | 2017. szeptember 29. | Minden program ingyenes!

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a Kutatók éjszakája 2017-es programjain, szeptember 29-én! Szeptember utolsó péntek éjszakája idén is a szenvedélyesen kíváncsiaké!

Figyelmébe ajánljuk