Biztonságosak és hatékonyak a Pfizer Covid-vakcinái a kisgyerekek számára

  • narancs.hu
  • 2022. június 13.

Tudomány

A 6 hónapos és 4 éves kor közötti gyerekek részére. Az USA-ban most döntenek az engedélyezéséről.

Biztonságosak és hatékonyak a Pfizer Covid-vakcinái a 6 hónapos és 4 yéves kor közötti gyerekek számára – állapították meg az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) munkatársai vasárnap. A kiadott tájékoztató dokumentumokban a hivatal közölte, hogy nem tárt fel új biztonsági aggályokat a vakcina alkalmazásával kapcsolatban. A Pfizer által végzett vizsgálat adatainak elemzését a külső tanácsadók június 15-ei ülése előtt tették közzé. A külső tanácsadók ajánlásai fogják meghatározni az FDA végleges döntését az oltóanyagról.

"A rendelkezésre álló adatok alátámasztják a Pfizer-BioNTech Covid-19 vakcina három adagból álló elsődleges sorozatának hatékonyságát" a kisgyerekek körében – áll az FDA munkatársainak értékelésében.

A Pfizer-BioNTech vakcinájával kapcsolatos adatok korai elemzése, amely tíz tünetet okozó Covid-19-es eseten alapult, amelyet akkor azonosítottak, amikor az omikron variáns volt domináns, 80,3 százalékos vakcinahatékonyságra utalt az öt év alatti korcsoportban.

A 6 év alatti gyerekek számára beadott Covid-19 oltást a világ legnagyobb részén még nem engedélyezték. Egyelőre nem világos, hány szülő oltatja be gyerekét, mivel az 5-11 éves korú gyerekek esetében alacsony a védőoltás iránti kereslet.

Az amerikai kormány arra számít, hogy a kisgyerekek oltása már június 21-én megkezdődhet, ha az FDA és a betegségellenőrzési és megelőzési központok jóváhagyják a védőoltásokat.

Kormányzati tisztviselők szerint a 6 év alatti korosztályban történő felhasználásra vonatkozó előrendelések alacsonyak, de a kereslet várhatóan megélénkül, amint a vakcinák megkapják az engedélyt.

Az FDA pénteken közzétette a Moderna koronavírus elleni vakcinájáról szóló munkatársi véleményt, amely szerint az adagok biztonságosak és hatékonyak a 6 hónapos és 17 éves kor közötti gyerekek, fiatalok esetében.

(MTI)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk