A fideszes Zsigó Róbert ajánlóíveit vizsgálják, mert egy halott aláírása is szerepelhet rajta

  • narancs.hu
  • 2022. február 18.

Választás 2022

Ha beigazolódik, a helyi választási bizottság feljelentést tesz.

Kiss László, Baja momentumos ellenzéki képviselőjelöltje, a Facebook oldalán számolt be róla, hogy minden bizonnyal fideszes ellenfelének, Zsigó Róbertnek az ajánlásai között halott emberek adatai is szerepelhetnek. Az esetről szóló jegyzőkönyv a bajai önkormányzat honlapján is megtalálható, eszerint a Bács-Kiskun megyei 6-os körzetben működő választási bizottság vizsgálja, hogy kell-e feljelentést tennie.

Az Országgyűlési Egyéni Választási Bizottság és Iroda február 16-i hivatalos jegyzőkönyvéből kiderül, hogy Zsigó Róbert, fideszes képviselőjelölt a 05909H0001-05909H0250 számú ajánlóíveket kapta, ezeken gyűjtheti az aláírásokat az indulásához. Kiss megfogalmazása szerint az ajánlások ellenőrzése során kiderült, hogy a 05909H0066 számú ajánlóíven nagy valószínűséggel egy halott ember ajánlása, és “aláírása” található. Az illetőt ugyanis 2019. október 28-án törölték a személyiadat- és lakcímnyilvántartásból. Ez pedig akkor szokott megtörténni, ha valaki elhalálozik.

Az OEVI vezetője a jegyzőkönyv szerint vizsgálatot indított, és ha bebizonyosodik, hogy Zsigó Róbert ajánlóívén egy halott ember adatai szerepelnek, akkor hivatalból feljelentést tesz.

„Helyesen teszi. Én csak egyet nem értek: egy 24 éve regnáló országgyűlési képviselőnek csilliárdos kormányzati hátszéllel ugyan miért van szüksége arra, hogy egy halott ember adatait írják rá az ajánlóívre? Hát nincs már 500 fideszes a Bácskában, aki ajánlaná Zsigó Róbertet? Meglehet. De a törvényeket attól még mindenkinek be kell tartania. Akkor is, ha a Fidesz jelöltje.” – kommentálta az esetet Kiss László.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk