A Medián szerint a Fidesz nyer

  • narancs.hu
  • 2022. április 3.

Választás 2022

Közölte a közvélemény-kutató az utolsó reprezentatív kutatását a választás előtt. 

Hann Endre, a Medián közvélemény-kutató igazgatója az RTL Klub esti Híradójában számolt be a választás előtti utolsó reprezentatív közvélemény-kutatásának eredményeiről, amely szerint a 

Fidesz nyeri a választást, 

121-77 lesz a mandátumok aránya, plusz egy a német nemzetiségi mandátum. 

A reprezentatív mintát pénteken és szombaton vették fel. Hozzátette, egy felmérés alapján készült becslés, megvan a hibahatára, de ez a legvalószínűbb eredmény a közvélemény-kutató szerint. A választani tudók aránya 49-41 százalék a Fidesz számára, ami azt jelenti, hogy a Medián előző felméréséhez képest szűkült az olló. 

Kétpárti parlament várható szerinte, a Mi Hazánk és a Kétfarkú Kutya Párt nem fog bejutni. A Medián szerint a DK 21, a Jobbik 16, a Momentum 15, az MSZP 12, a Párbeszéd 8 mandátummal számolhat, az LMP 5 mandátumot kap. 

A közvélemény-kutató legutóbb azt mérte, hogy a választani tudók között 10 százalékkal vezet a Fidesz az ellenzékhez képest, bár Hann Endre a választás napján korábban azt mondta, hogy szerinte magas részvétel lesz, és lehet, hogy a korábban mért Fidesz-fölény az ellenzéki szavazókat mozgósította.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk