A szerencsétlen kormányszóvivő egyre jobban belezavarodik Orbán aláírásának megmagyarázásába

  • narancs.hu
  • 2016. február 21.

Villámnarancs

Szegény Kovács Zoltán lassan megnézethetné magát egy kisebb konzíliummal, mert egyre megviseltebbnek látszik. Persze nem is könnyű Orbán viselt dolgait folyamatosan megmagyarázni.

Ma épp az MTI-nek öntötte ki a szívét Kovács Zoltán kormányszóvivő, hogy tudja ám ő, ki tehet róla, hogy Orbán aláírta a kvótát, ami nem is kvóta, csak ráfogják. Igen, önök ismét kitalálták: a Gyurcsány. Igen, a Gyurcsány, a Gyurcsány, a Gyurcsáááááá….

Most ugyebár arról van szó, hogy kvóta-e a kvóta, vagy csak az ökrünk szarva. Nos, a helyzet kábé az, hogy Orbán a zárónyilatkozattal azt írta alá, hogy a korábbi rendszer megvalósítása a kívánatos az unió számára. Ha ez nem kvóta, akkor nyilván Gyurcsány. De Kovács most mégis azt mondta a távirati irodának, hogy az ellenzék és Gyurcsány hazudnak azügyben, most nem is volt szó kvótáról, mert arról csak legközelebb lesz. Majd szót szóba öltve Kovács így folytatta: "Mindenki számára teljesen világos, hogy Brüsszel és a magyar baloldal akar kötelező betelepítési kvótát, miközben a magyar kormány álláspontja változatlan: minden eltelt nap és a magunk mögött hagyott egy év arról tanúskodik, hogy a brüsszeli bevándorláspolitika és a kvóta ötlete megbukott"

Végül megismételte Orbán brüsszeli aranyköpését: a csúcson elfogadták a magyar álláspontot… Arról nem szól az MTI jelentése, hogy hívtak e hozzá orvost.

Figyelmébe ajánljuk