Megmutatjuk, hogyan számolt be a köztévé a kockás inges szolidaritásról

  • narancs.hu
  • 2016. február 20.

Villámnarancs

Nagyon értik a dolgukat az adómilliárdjainkból fenntartott propagandagyár munkásai.

Hétfőn bemutattuk, hogyan látnak egy átlagos napot azok, akik a köztévé Híradójából tájékozódnak. Semmi kormánykritika, ellenzéki politikus még mutatóba se, helyette migránsveszély és működő magyar reformok.

A tegnapi ellenben nem átlagos nap volt, történt ugyanis valami szokatlan a magyar közéletben. Diákok és tanárok százai fejezték ki szolidaritásukat egymással és a kormányzati lejáratókampányok áldozataival. Vajon hogyan reagált a kockás inges mozgalomra a közmédia? Igen, természetesen elhallgatta. Folytatta viszont a lejáratókampányt.

Az oktatás helyzete, a tanárok, diákok és szülők rég nem látott mértékű felháborodása jelenleg a magyar politika talán legfontosabb kérdése. A közhíradó azonban kizárólag egy emberrel foglalkozott: Pukli Istvánnal, mert róla „kiderült”, hogy MSZP-s volt – és aztán ki is lépett a pártból, Gyurcsány miatt. A Híradó egyetlen ellenzéki megszólalója Tóbiás József volt, neki is csak azért járt a figyelem, mert sikerült azt mondania, hogy Puklit várja vissza az MSZP.

És akkor lássuk, mik voltak a nap legfontosabb hírei a tegnap esti Híradó szerint. Az összes szalagcímet mutatjuk:

1. Nem talál megoldást a migrációra az unió.
false

2. Bírálják a magyar migrációpolitikát. Megszólaló: Kovács Zoltán államtitkár.
false

3. A magyar migrációpolitika a helyes. Megszólaló: Szijjártó Péter miniszter.
false

4. Az osztrákok is küzdenek a migráció ellen. Megszólaló: Pintér Sándor miniszter.
false

5. Nőt erőszakolt egy migráns Belgiumban.
false

6. A magyar reformok működnek. Megszólaló: Cseresnyés Péter államtitkár.
false

7. Pukli István MSZP-s volt és egy olyan cégnek dolgozott, amely korábban Gyurcsányé volt. Megszólaló: Tóbiás József MSZP-elnök.
false

Pukli letiltotta a vele készült interjút, ezért mutattak róla egy fantomképet.
false

8. A szimpátiatüntetésen „pártpolitikusok is részt vettek”.
false

Ennyit a politikáról, influenza, sport, épül a Dagály uszoda, más nem történt.

Figyelmébe ajánljuk

Mindent megértve

  • - minek -

Sok tekintetben szabálytalan Beth Gibbons élete és pályafutása, ugyanakkor a néha szokatlan fordulatok sok mindent elárulnak a sikerek, de a visszavonultságban eltöltött időszakok értelméről, titkairól is.

Palackposta

A magyarországi holokauszt 80. évfordulójára összeállított kiállítás több, bár nem feltétlenül eltérő nézőpontot és értelmezést rendel egymás mellé.

A létezés sötét ünnepe

  • Kiss Annamária

Perovics Zoltán színháza a megalapítástól kezdve, vagyis már a 90-es évektől kutatja a hiteles színházi jelenlét mibenlétét.

Végtelen frontok

Új frontot nyitott az orosz hadsereg május 10-én Harkivtól északra. Az ukrán védelmet felkészületlenül érte a támadás, sokan a katonai és a politikai vezetést hibáztatják, az elemzők pedig az orosz szándékot igyekeznek megérteni.

Kifelé legény

Törökország a Közel-Kelet nagy játékosa, senki sem nézheti levegőnek – legalábbis ezt üzenné Ankara serény külpolitikája. Ám a külvilág felé mutatott erős ország képe egyre hamisabb. A belső problémák lassan felemésztik az elnök rendszerét.

 

A holnap pajzsa

  • Szabó Attila

Az új európai uniós médiatörvényről, az EMFA-ról (European Media Freedom Act), s arról, hogy hozhat-e az elfogadása bármi jót Magyarország számára, e lap hasábjain nemrég Polyák Gábor írt figyelemfelkeltő, de lemondó hangvételű cikket. 

 

A többi dráma

Átalakítja a legendás drámatagozatos oktatást a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban a tankerület és az igazgató – utóbbi most fideszes önkormányzati képviselő lett. Az érintettek a szülői értekezleten hiába kérdeztek, hivatalos leveleikre sem kapnak választ.

„Passzívan tűrni kényszerülnek”

Akkugyárak melletti lakhatásról, kőbánya és függőhíd alatt „felejtett” emberekről, a rendeleti kormányzás salátatörvényeiről és az elmúlt évek jogalkotási gyakorlatának „mellékhatásairól” beszélgettünk a Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda vezetőjével és munkatársával.

Mint a golyó

Győztes, de a saját elvárásaihoz és korábbi eredményeihez képest rosszabbul teljesítő Fidesz, egy néhány hónapja feltűnt párt vártnál is jobb eredménye, a parlamenti ellenzék látványos összecsuklása – első ránézésre erről árulkodnak a vasárnapi két választás számai. Pillantsunk rájuk másodjára is.