Hányjon Orbán Viktor hazafias bukfenceket, de a gyerekeket hagyja már békén!

  • - gm -
  • 2017. augusztus 7.

Villámnarancs

Jön a „hazafias” alattvalóképzés. Közben meg van képük arról beszélni, hogy ez egy életérzés.

Igazából csak a szokásos ügymenetről van szó: a főnök kiadja az ukázt, hogy tessék már csinálni hazafias tornaórákat, mert most ez jutott eszembe, a csinovnyikok meg rögtön fullba szajkózzák, hogy jó lesz ez, hisz mi találtuk ki. Most éppen Maruzsa Zoltán köznevelési helyettes államtitkár mondta a pártlap friss számában, hogy nem is tantárgy lesz az Orbán Viktor által megálmodott hazafias és honvédelmi nevelés,

hanem egy életérzés.

Életérzés, baszki. Mintha nem lenne tök világos, miről van már megint szó, mintha nem az menne már évek óta, hogy az iskolákat kell elfoglalni, a gyerekeket kell betörni a hosszú távú berendezkedés érdekében.

Ez egyelőre még nem „hazafias”

Ez még nem „hazafias”. Képünk illusztráció!

Fotó: MTI/Balázs Attila

Ha így nézzük, ez – a valódi hazafiságot lealázó – baromság (aminek hallatán talán Csurka István is sikongatna, mert ilyen ostobaság lehet, hogy még neki sem jutott volna eszébe) egy újabb kísérlet, hogy ne arról szóljon az iskola meg a tesióra, amiről normális országokban: játékról, tanulásról, örömről, mozgásról és hasonlóan kellemes dolgokról. Hanem már szeptember 1-jén tudd meg, kedves diák, hogy itt kit kell szolgálni. Mert itt azt jelenti hazafinak lenni, hogy azt gondolod Horthyról, amit ők, úgy értelmezed a történelmet, ahogy ők, megütöd, akik őket kifütyülik, és persze szépen elbaktatsz majd az urnánkhoz, oszt’ rájuk szavazol. Ja, és állandó félelemben vagy, mert már a suliban, két iskolakör futása közben elhitetik veled, hogy veszélyben a haza, jobb, ha már külföldre sem utazol.

Egyetlen szerencsénk van: lehet bármilyen hülyeséget bedobni, bevezetni, átverni, az osztály- és tornatermekben egyelőre még mindig nem orbánviktorok és maruzsazoltának állnak. Be lehet csukni az ajtót és tojni a nemzetieskedő zagyvaságokra.

Figyelmébe ajánljuk