Megalakult a Mindennapos Éneklés Bizottsága – Balog Zoltán merészen elrugaszkodott a valóságtól

  • narancs.hu
  • 2015. szeptember 25.

Villámnarancs

Két közleményt is kiadott tegnap az emberminisztérium: Balog Zoltán már a mennyek országát építené, ahol az angyalok karát Hoppál Péter vezeti.

Miközben Orbán Viktor végvári vitézként egymaga próbálja megvédeni Európát, az Emberi Erőforrások Minisztériuma a lelkek kovácsolásában igyekszik helytállni.

Legalábbis erre utal, hogy míg a katonaság/rendőrség/TEK/közmunkások/munkanélküliek/rabok/ lassan már a kerítést lesznek kénytelenek bekeríteni, Balog Zoltán ennek némiképp ellentmondó szónoklatot eresztett meg Szegeden, a dóm felújításának örömére. A miniszter nem fukarkodott a nagy ívű gondolatokkal, hiszen azt pendítette meg, hogy „templomépítő nemzet lehetünk”, hozzátéve, hogy „amikor templomot építünk vagy újítunk fel, akkor a közösséget erősítjük és közös jövőnket építjük”.

Azért ne feledjük, hogy e szép szavakat Röszkétől mindössze 11,5 kilométerre mondotta a miniszter.

De Pesten sem tétlenkedtek az urak. Két hónapja sincs, hogy a dalos kedvű Balog Zoltán elhúzta a mindennapos éneklés nótáját, máris itt a probléma országos megoldása: tegnap megalakult a mindennapos éneklés megújítását célul kitűző munkacsoport, a Mindennapos Éneklés Bizottsága. Az Emmi közleményéből azt is megtudhatjuk, hogy „a testület tiszteletbeli elnökévé – Balog Zoltán, az emberi erőforrások miniszterének javaslatára – Kodály Zoltánnét, a Bizottság operatív vezetőjévé pedig dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkárt választották meg”.

És hogy mi fognak csinálni? „A Bizottság a következő időszakban szakmai javaslatot tesz arra, hogy az iskolai kórusok védett időben énekelhessenek; felmérést készít arról, hogy mikor és milyen erőforrások bevonásával válik elérhetővé, hogy az ének-zene tárgyat csak szaktanár taníthassa az iskolákban.”

Mi következik ebből? Hogy két hónap múlva megalakul a Templomépítő Nemzet Bizottsága?

Vagy inkább ne fessük az ördögöt a falra?

Figyelmébe ajánljuk