Történelmi csúcs: sosem volt még ilyen drága a bevásárlás!

  • narancs.hu
  • 2020. február 13.

Villámnarancs

Már a párizsi sem olcsó.

A Privátbankár.hu ismét három hipermarketben vizsgálta, hogyan alakult a 30 élelmiszerből álló minta-kosaruk. Az Auchan, az Interspar és a Tesco egy-egy egységét járták végig február 10-én.

Mint írják, mindhárom áruház emelte az árait, az előző hónaphoz képest 2,3 százalékkal. Bár az éves áremelkedés tempója valamelyest lassult az előző hónaphoz képest, de még sosem kellett ennyi pénzt a kasszánál hagyni, amióta a Privátbankár a felmérését publikálja.

false

A legtöbbet az Interspar emelt, a kosárérték bőven 21 ezer forint fölé került. Az élen most a Tesco áll, szorosan követi őket az Auchan.

A három áruház átlaga már csak 21 forinttal van 21 ezer forint alatt - a 20 979 forintos átlagos végösszeg történelmi csúcsot jelent.

Az előző hónaphoz képest nagyot drágult a tej, a sajt és a narancslé, mindhárom termék 14 százalékkal kerül többe. 19 százalékkal olcsóbb lett viszont az alma, 13-mal a csirkemellfilé és a liszt, 10-zel a kávé és a tea, mint januárban.

Egy év alatt a legnagyobb mértékben a sertéspárizsi drágult - közel 40 (!) százalékkal drágább most, mint tavaly februárban.

Figyelmébe ajánljuk

„Egy egyházpolitikai harc kellős közepébe kerültem” – állítja a pünkösdi egyház ügyében meggyanúsított volt intézményvezető

A nemrég lezárult nyomozás 18 milliárd forintos kárértéket állapított meg a Magyar Pünkösdi Egyház intézményrendszerét érintő költségvetési csalás ügyében. Az egyik érintett, jelenleg bűnügyi felügyelet álló volt intézményvezető szerint viszont az ügy csak az egyházon belüli harcok eredménye, és a nyomozás is tendenciózus volt.