Szégyenlista – Itt vannak a nőbüntető Fidesz–KDNP-s hölgyek

  • narancs.hu
  • 2013. november 13.

Villámnarancs

130-130 ezer forintos büntetéssel sújtotta az ún. Tisztelt Ház Vadai Ágnest és Szűcs Erikát. A két DK-s képviselő november 5-én tiltakozott a nőkkel szembeni erőszak ellen, továbbá – amint Vadai Ágnes a Facebookon közölte – az ellen, hogy „az asszonyverő Balogh József még mindig képviselő és polgármester lehet”.

Az ülésen Vadai Ágnes – és az egyik páholyban helyet foglaló öt vendég – monoklit festett a szeme alá. A páholyban lévők egy-egy lapot tartottak fel „Fideszes fiúk! Az asszony verve jó?” felirattal.

Kövér László – ő jegyezte az indítványt – szerint Vadai és Szűcs a plenáris ülésen tanúsított magatartásával súlyosan megsértette az Országgyűlés rendjét.

Kövér Lászlónak azzal azonban már semmi baja nincs, hogy Balogh József képviselő saját vallomása szerint élettársa fejét egy korlátba verte.

Kövér László szégyentelen indítványát a nők elleni erőszak ellen tüntető képviselők megbüntetésére támogatták a kormánypártok képviselő asszonyai is.

Ők azok a nők, akik úgy érzik: szankcionálni kell a nőket bántalmazók ellen szót emelőket. Azok a nők, akik Vadaiék tiltakozásának megregulázásával – tudatosan vagy tudatlanul – a nőket bántalmazók aljas közösségét védik.

Álljon itt a nevük:

Bábiné Szottfried Gabriella
Bartos Mónika
Dr. Bene Ildikó
Brájer Éva
Csöbör Katalin
Czunyiné dr. Bertalan Judit
Ékes Ilona
Lakatosné Sira Magdolna
Mágori Józsefné
Magyar Anna
Dr. Mátrai Márta
Menczer Erzsébet
Dr. Molnár Ágnes
Rónaszékiné Keresztes Monika
Dr. Selmeczi Gabriella
Székyné dr. Sztrémi Melinda
Szemereyné Pataki Klaudia
Wittner Mária
Dr. Lanczendorfer Erzsébet
Dr. Hoffmann Rózsa

Figyelmébe ajánljuk