Trump lassan már az összes közép-európai vezetővel találkozott, csak Orbánra tojik

  • narancs.hu
  • 2017.06.15 21:26

Villámnarancs

Pedig milyen boldogan nézte a kormányfő a főnök hátát!

Emlékeznek még, mekkora örömmel üdvözölte Donald Trump megválasztását Orbán Viktor? Volt nagy ujjongás, hogy majd jön a nagy barátság, új szelek fújnak már a messzi Amerikában, nyugodtan lehet nyomni az illiberális dumát. A fenéket: Donald Trump lassan öt hónapja van hatalmon, de Orbán még csak a Fehér Ház közelébe se jutott el, pedig volt idő, amikor azért nagy nehezen (persze nem klasszikus, kétoldalú találkozó keretében) közös képet készíthetett Barack Obamával a miniszterelnök. Hát, most nem mennek ilyen jól a dolgok, pedig az USA elnöke már lassan a térség összes vezetőjével találkozott:

  • Trump június 9-én fogadta Klaus Johannist román elnököt,
  • már meghívta Amerikába Miloš Zeman cseh államfőt,
  • június 19-én vagy 20-án találkozik Petro Porosenko ukrán elnökkel,
  • július 6-án pedig Beata Szydło lengyel miniszterelnökkel fut össze.

Amikor május végén a hvg.hu megkérdezte Orbánt, hogy mikor is lesz a nagy találkozó, a kormányfő azt mondta: jelen pillanatban a magyar–amerikai kapcsolatok nem indokolnak egy kétoldalú találkozót. De ahogy Németh Szilárd mondaná, ez csupán hablaty, hamuka és duma, mert nyilván Orbán sem repdes az örömtől, hogy a hírhedt Donald igazából tojik arra, hogy vele találkozzon.

Mindenesetre amíg nem jön össze a várva várt összeröffenés, a miniszterelnök felidézheti, milyen volt Trump szőkesége háta:

(via GIPHY)

Neked ajánljuk

Vértelenül

A „skót darab” – így emlegetik színházi körökben Shakespeare legrövidebb és egyik legvéresebb drámáját. Átkok, balszerencse, titokzatos balesetek kötődnek mind színpadi, mind filmes adaptációihoz, és változatos rítusok, amelyekkel távol lehet tartani a balsorsot.

Angyalbőrben

A leegyszerűsítésre mindenkor hajlamos kívülálló számára úgy tetszik, az operaénekesi működés két legnagyobb kihívása: magas hangokat kiénekelni és prózában megszólalni. Merthogy mindkét esetben gyakorta észlelhető a fokozott mértékű feszültség fönt a színpadon, és a megbocsátásra rögtön kész együtt­érzés odalent a nézőtéren.

Megnyíló életek

  • Rádai Andrea

Az előadás legnagyobb részében a holokauszt-túlélő 97 éves Katona Éva, Göndör László nagymamája testetlen hangként jelenik meg, mintha ott lebegne a lelke felettünk. Ezt az érzést érdekes módon elsősorban nem a mulandóság melankóliája táplálja, hanem az előttünk megnyíló életek gazdagsága miatt érzett öröm.

Ők így csinálják

  • A szerk.

PTSD – csúnya betegség, az van nekik, szegény Fidesznek, poszttraumás stressz szindrómájuk, immár vagy negyedszázada.

Magyarország farhátra megy

  • A szerk.

A Farhát-kormány legújabb népélet-javító intézkedését rögzítő 06/2022. (01.14.) sz. korm. rend. szövege, s ez mindenképpen a dicsőségére válik, precízen kitér arra, hogy az a kereskedő, aki a rendelet valamely utasítását megszegi, milyen szankciókkal sújtható.