Újra buzizott Kerényi Imre! És jólesett neki!

  • narancs.hu
  • 2014. május 22.

Villámnarancs

Sőt, már a dramaturgok is ellenségek. Mindez a KERESZTYÉNY Színházi Fesztiválon. Vagy min.

Lefogadtuk volna, hogy Kerényi egyszer még újra buzizik egy jóízűt! És itt van, eljött a nap! Ez a szerencsétlen vénember, aki ki tudja, mikor csinált utoljára valami értékelhetőt a színpadon (20, vagy 30 éve? írjon, aki tudja!), megint megragadta az alkalmat, hogy egy a védjegyévé vált feszültségoldó, gátlástalan buzizást elsüssön, ha már úgy hozta az élet, hogy a képe elé keveredett egy mikrofon. (Vajon mikrofon nélkül is csinálja? Otthon? Miközben alszik?) Kerényi ugyanis ezt mondta az ÚJszínházban a 444.hu felvétele szerint: a dramaturgokon az egyik harisnya kék, a másik zöld, „egy picit szivárványos mindegyik. (...) Egy új úton kell elindulni, föl kell venni ezzel az erővel a harcot. Ez nagyon nagy harc. Ez a buzilobbi tulajdonképpen, … ez ellen előadásokat kell létrehozni, de főleg iskolákat!”

false

 

Fotó: MTI

Nem mellékesen jegyezzük meg három nappal az EP-választás előtt, hogy lett egy olyan fővárosi színház, ahol ezt gond nélkül meg lehet tenni. Mint tudjuk, ebben a színházban ütötték le nem is oly rég Pozsgai Zsoltot (ő már el is húzott innen), és most Dörner György áldásával buziznak is a „keresztyény” színházi fesztiválon, jelentsen ez utóbbi jelző manapság bármit is. (Ha ezt Csurka látná! De jólesne neki!)

Egyszóval ezúttal is megköszönjük Tarlós Istvánnak (dehogy neki, inkább Eperjesnek, vagy mindjárt a főnöknek?), hogy létrehoztak, sőt életben tartanak egy olyan helyet Budapesten, ahol gátlástalanul lehet buzizni. Mégpedig állami támogatással!

Figyelmébe ajánljuk