Orbán a VIP-páholyban: ez a szégyen, nem a fia

  • narancs.hu
  • 2014. július 16.

Villámnarancs

Oly sokan köszörülték már a nyelvüket O. Viktor és O. Gáspár alakításáról a páholyban – csak éppen az egész sztori legkínosabb aspektusáról nem beszéltünk eddig.

Jó, elvitte a gyereket. Kellemetlen, igen, de mutatunk ennél cifrábbat. Vélhetőleg sokan látták már azt a listát, amelyet egy riporter posztolt a Twitterre. Nem tudhatjuk biztosan, hiteles-e, de az faktum, hogy a mérkőzés kezdete előtt kikerült, és tényleg azok ültek a páholyban, akik a listán szerepelnek.

Nos, a celebeket most hagyjuk, nézzük az államférfiakat. Ott vannak, sorrendben, a következő államok elnökei és miniszterelnökei: a házigazda Brazília, a döntős Németország, az előző és a következő vb-t rendező Dél-Afrika és Oroszország. Ők mind protokollból is jöttek, jelenlétük a szokásrendből adódó elvárás. De van itt még három csávó.

false

Kik tehát azok, a nagyvilág összes állam- és kormányfője közül, akik elfogadták a FIFA meghívását, vagy – kimondani is szörnyű – esetleg maguk kuncsorogtak a helyért? Kik mentek oda önként és dalolva, hogy ennek a vérgáz szervezetnek tapsikoljanak?

Cupp!

Cupp!

Fotó: MTI/EPA

Lassan mondjuk, mert nem jó érzés.

Az első Antigua és Barbuda, a mintegy 90 ezer (!) lakossal büszkélkedő szigetország öntömjénezésben verhetetlen miniszterelnöke.

A második Gabon szégyentelen, gátlástalan diktátora.

A harmadik és utolsó: Orbán Viktor.

Ennyi.

Ez a ciki, nem a Gazsi.

Figyelmébe ajánljuk