A szerk.

Minden testhelyzetben

A szerk.

Ilyen nincs, ezek még az ágyban is lopnak, már amelyik nem lopja el magát az ágyat is. Mikola István külügyi államtitkárt (a Fidesz egykori csodafegyverét) sajtóhírek szerint azért jelentette fel (lopásért) exfelesége, mert elmulasztott visszaszolgáltatni pár értékes bútordarabot.

A többször deklaráltan keresztényi férfiú úgy lehetett vele, hogy a válás az még csak-csak elmegy ebben a mai felgyorsult világban, de az azért túlzás lenne, hogy ágytól és asztaltól (továbbá a középröneszánsz sublóttól és a 142. Lajos korabeli nachtkasztlitól) is, hisz azok szinte hozzánőttek.

Persze már a kedves olvasó is tudja, hogy itt valójában Matolcsy György hálószobatitkairól lesz szó, mindenféle szabadkozás nélkül (hogy tudniillik, amúgy nem szoktunk beszélni ilyesmiről, de ez milyen már), hiszen a keddi Népszabadság megejtő alapossággal járt utána, hogy mennyibe is fáj a magyar adófizetőknek Matolcsy György ugyancsak válásban kiteljesedő kalandja a távol-keleti testkultúrával.

Ám mielőtt rátérnénk a mocskos anyagiakra, adózzunk tisztelettel az MNB sajtóosztá­lyá­nak, hisz nélkülük nyilván feleennyit sem tudnánk ma az ashtangáról. Ugye emlékeznek, a Népszabadság megkérdezte tőlük, hogy mennyit keres a Magyar Nemzeti Banknál egy jól képzett jógaoktató, mire az volt a válasz, hogy pukkadjatok meg, semmi közötök Matolcsy György válásához, az színtiszta magánügy. Jegyezzük fel e választ, ilyen dolgok ugyan­is eddig maximum burleszkfilmekben fordultak elő, egy kicsit is magára adó banánköztársaságban elképzelhetetlen lenne a félreértések efféle vígjátéka.

Hogy a dolog végül is mennyire magántermészetű, az abból is teljesen nyilvánvaló, hogy előbb az derült ki, hogy a jóga végzettségű mesternő közel 1,8 milliót vitt haza a jegybankból (havonta). Majd az, hogy ugyanezen pénzintézet mára már legendássá vált alapítványai a nagy becsben tartott jógatanárnő kedves édes­anyja szolgáltatásaira is milliós nagyságrendben tartottak, bocsánat, tartanak igényt (a némileg kevésbé romantikus könyvelői szakágban). Viszont a nemzeti jógázás már tart pár esztendeje, így a Matolcsy Györgyhöz közel álló főszereplőt kiszervezték időközben a mondott alapítványokhoz, mert olyan komoly szakértelemről tett tanúbizonyságot – ha nem is a jógában, de a mesés Kelet kutatójaként! Mindennek igazolására idézzünk is valamit Vajda Zita életművéből, úgymond véletlenszerűen: „A következő gyakorlat a kunjal, ami azt jelenti, hogy sós vizet kell meginni 4-6 bögrével utána meg sugárba kihányni. Fú katasztrofális íze volt a sós víznek, ha rá gondolok hány­ingerem van. Nekem még 5 után se jött semmi így a 6-at is meg kellett innom.” (sic!)

A vak is látja, az alapítványi utat megérdemelt előléptetésnek kell tekintenünk, annál is inkább, mert náluk valamivel még többet keres, mint az a közel 1,8 misi volt a banknál (havonta). A számok nyelvén mindez így néz ki: 600 ezer a PAGEO igazgatóhelyetteseként + 600 ezer a PAGEO Kutató Intézet kutatójaként + 555 ezer + költségek és rendkívül juttatások a PADI Alapítvány kuratóriumi tagságáért + Vízház Zrt. + az öreganyánk térgyekalácsa.

Mindez pedig abból a pénzből csorog, ami egyszer már kicsi híján elveszítette közpénz jellegét. Milyen szerencse, hogy végül mégsem veszítette el, mert így mi, magyar adófizetők is be vagyunk fizetve egy laza jógatanfolyamra!

Figyelmébe ajánljuk