114 millió forintot nyert Tiborcz István biogazdálkodásra

  • narancs.hu
  • 2022. április 28.

Belpol

Nem is először.

A miniszterelnök veje idén márciusban 114 millió forintos, vissza nem térítendő támogatást kapott ökológiai gazdálkodásra való áttérésre, valamint biogazdaság fenntartására – írja a pályázati portál adatai alapján az rtl.hu.

A portál emlékeztet, hogy Tiborcz István nem először kap pénzt ugyanerre a célra, hét éve ugyanis már meítéltek neki 170 millió forintot.

Tehát a Tiborczhoz köthető ökológiai gadaság már 284 millió forintnyi hozzájárulást kapott az uniós alapokból finanszírozott vidékfejlesztési programból.

Az idén márciusi összeget Tiborcz ökológiai gazdálkodásra való áttérésre, valamint a tulajdonában lévő biogazdaság fenntartására fordíthatja.  Tiborcz sajtósa az rtl.hu-val azt közölte, hogy az idén márciusban megítélt támogatási összeget 2024 végéig kapják majd meg. A pályázati összeg ugyanarra a Bicskén található, 206 hektáros termőföldre vonatkozik, amelyen Tiborcz több mint 8 éve folytat biogazdálkodást. Ezen a területen elsősorban az állattenyésztés takarmányozási igényeit kielégítő növényeket termesztenek, elsősorban silókukoricát, lucernát, valamint árpát, szemes kukoricát, őszi búzát és zabot. 

Ahogy a portál írja, a tavaly novemberben kiírt pályázaton összesen 40 milliárd forintra lehetett pályázni, a hivatalos honlap szerint 3357-en nyertek különböző nagyságú összegeket, ami azt jelenti, hogy átlagosan valamivel kevesebb, mint 12 millió forint lehetett a juttatások összege. 

Az RTL emlékeztet arra is, hogy

a Tiborcz család eddig összesen több mint egymilliárd forinthoz jutott a Vidékfejlesztési Programból.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk