119 helyen tanulnak konténerben a diákok

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 27.

Belpol

Mellár Tamás kérdezte meg Pintér Sándort írásban a pontos helyzetről.

Mellár Tamás országgyűlési képviselő Pintér Sándor belügyminisztert kérdezte írásban meg arról, összesen hány „konténerterem” van az országban, tehát hányszor kell a gyerekeknek a munkásszállókhoz hasonló ideiglenes konténerekben ülnie tanórákon különböző okokból. A 2022 óta az oktatásért is felelős Pintér természetesen nem válaszolt, de megtette azt helyette Rétvári Bence államtitkár.

A politikus némi körítéssel elárulta, hogy összesen 119 konténerterem van jelenleg használatban az országban.

Rétvári kiemelte, hogy ez az összes tanterem 0,23 százaléka, hangsúlyozta, hogy Budapest agglomerációjában például sokszor a megnövekedett gyerekszám miatt nem férnek el az iskolában, de jutott egy kis elmúltnyolcévezés is, emlékeztetve arra, hogy az MSZP-SZDSZ kormány 2010 előtt iskolákat zárt be.

Ez utóbbi azért is elegáns, mert Mellár Tamásnak semmi köze nem volt ahhoz a kormányhoz, amire Rétvári utal: az 1990-es években az MDF tagja volt, kilépése után pedig 2006-ban a pécsi önkormányzati választáson függetlenként, de a Fidesz támogatásával indult.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk