Határozott fellépést ígér a neonácik ellen a rendőrség Sopronban

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 27.

Belpol

A rendezvény valószínűleg magánterületen lesz megtartva.

Közleményben reagált a rendőrség arra a hírre, hogy október 6. és 8. között hálózatépítő kongresszust tartanak Európa neonáci szervezetei Sopronban. Mint kiderült, Sopron városvezetése is a sajtóból tudta meg, mi szerveződik náluk, ugyanis semmilyen engedélyt nem kértek.

A rendőrség azt írta, a rendezvény egy szélsőjobboldali találkozó, melyre várhatóan „radikális szimpatizánsok érkeznek Európa országaiból, így okkal feltételezhető a náci ideológia, a nyílt antiszemitizmus, a rasszizmus megjelenése”. Kiemelték, hogy Magyarország zéró toleranciát hirdetett ezekkel a jelenségekkel szemben, melyeket a jog eszközeivel is üldöznek.

„A szélsőséges megnyilvánulásokkal szemben a rendőrség határozottan, ellentmondást nem tűrően, az elkövetés súlyának arányában fog fellépni, amennyiben szükséges” - írták, hozzátéve, hogy „a szélsőségektől mentes közrend és közbiztonság fenntartása érdekében megteszik a szükséges intézkedéseket, együttműködnek a társszervekkel és a soproni önkormányzattal is.”

Az 1. Gerd Honsik Európa Kongresszus megrendezésének híre még a soproni Fideszt és az ellenzéket is közös platformra állította, Farkas Ciprián, Sopron polgármestere közleményben határolódott el a gyűléstől, és leszögezte, hogy a kongresszus szervezői semmilyen engedélyt nem kértek és nem is kaptak a városvezetéstől a rendezvényükhöz. Valószínűleg egy magánterületen találkoznak majd, így a hatóságoknak is nehezebb dolguk lesz, ha jogszerűen akarnak fellépni ellenük.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Meghalt Vajda Mihály

  • narancs.hu

A Széchenyi-díjas magyar filozófus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, lapunk Egotrip rovatának szerzője 88 éves volt.