Tovább üti a Médiatanács az RTL-t a Sztárbox miatt

  • narancs.hu
  • 2024. február 22.

Belpol

10 milliós bírság a rossz korhatárbesorolás és az erőszak miatt.

Nem megfelelő korhatárkategóriába sorolta az RTL a Sztárbox november 19-i adását, ezért a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa most újabb 10 millió forintos bírsággal sújtotta a tévécsatornát – írja a Telex.

A határozat indoklása szerint a műsor idején a képernyőn az látszott, hogy 12 éven aluliaknak nem ajánlott. A hatóság szerint azonban az erőszak, ami ebben az adásban látható volt, rossz hatással lehetett a kiskorú nézők személyiségfejlődésére. A Sztárboxot a 16 éven aluliaknak nem ajánlott kategóriába kellett volna sorolni, és csak 21 óra után lehetett volna bemutatni. 

A hatósági döntés alapján a 10 milliós bírság mellett a jogsértést elmagyarázó közleményt is közzé kell tennie az RTL-nek, és mivel ilyen szabálytalanságot már tapasztalt a csatorna részéről a hatóság, ezért 50 ezer forintos bírsággal sújtotta „a médiaszolgáltató vezető tisztségviselőjét”.

A Médiatanács vizsgálta a TV2 Tények Plusz január 18-án látott adását is, amelyben sorozatgyilkosokkal levelező kriminálpszichológus szerepelt, de a riportban nem talált erőszakot a hatóság, ahogyan az Összezárva Hajdú Péterrel című realitysorozat január 2-i epizódjában sem vett észre semmi szörnyűséget.

Ugyanilyen összegű bírsággal sújtották az RTL-t korábban is, szintén a bokszoló celebeket bemutató műsor miatt:

Pedig a Sztárbox sikerét a TV2 is megirigyelte:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk